Babiččin recept na výborné šneky se skořicí, které znáte ze supermarketů. Tyto jsou ale mnohem lepší.

0
(0)

Dalibor , 17. 02. 2021

Francouzské těsto patří mezi oblíbená. Dobře se s ním pracuje a můžete z něj vykouzlit třeba báječné buchty, kterým nikdo neodolá. Pokud tohle těsto vyzkoušíte, zamilujete si ho a budete ho k pečení používat velmi často.

Francouzské buchty se hodí k čaje nebo odpolední kávě

Na francouzské těsto, ze kterého uděláte skvělé buchty, budete potřebovat droždí, 200 g rozinek, na pudink si připravte 500 ml mléka, 100 g cukru, 0,5 lžičky vanilkového cukru, 1,5 lžíce mouky a dvě vejce.

Den předem si namočte rozinky do koňaku nebo likéru a také rozmrazte listové těsto. Na sporák dejte mléko s vanilkovým cukrem a mezitím si rozšlehejte vejce s cukrem a přidejte mouku. Až se mléko bude téměř vařit, přidejte 1/3 do vaječné směsi tenkým proudem – jinak se vajíčka srazí. Poté dejte zpátky do vroucího mléka a za stálého míchání vařte 5 – 7 minut. Krém nechte vychladnout.

Připravte si listové těsto a koláče dejte péct

Listové těsto si rozválejte a krém na něj natřete třeba lžící. Posypte rozinkami, použít můžete také plátky mandlí nebo nastrouhané oříšky, kdo má rád sladké může zkusit čokoládové kapky. Stočte těsto tak, aby vytvořilo šnečí domeček a ostrým nožem ho nakrájejte na plátky silné asi 2 cm.

Špičku těsta navlhčete vodou a přilepte ke druhému konci koláče. Na plech si dejte pečicí papír, položte koláče a mírně je zploštěte. Promažte žloutkem, nechte 20 minut odpočívat a dejte do trouby, kterou si předehřejte na 180 stupňů. Pečte 20 – 25 minut, po vytažení je polijte cukrovým sirupem. Ten si připravíte tak, že rozpustíte polovinu sklenice vody se stejným množstvím cukru a dáte vařit.

Na francouzské buchty nebo koláče můžete použít také malé kousky ovoce, které může být čerstvé i konzervované. V tomto případě můžete při pečení vyzkoušet různé varianty, abyste potěšili každého člena rodiny.