Domácí krémový dezert, který vypadá jako z cukrárny! A ta chuť je ještě lepší.

0
(0)

Tomáš , 07. 07. 2021

Potřebujete připravit občerstvení pro návštěvu a chcete se skutečně vytáhnout? Vyrobte doma krémový dezert, který bude vypadat velmi lákavě, chutnat úžasně a na první pohled si je vaši hosté zamilují. Tento zázrak skutečně stojí za vyzkoušení a je velmi chutný. Uvidíte, že se mu nevyrovná nic jiného a budete ho chtít jíst neustále dokola. A vaši hosté jistě budou chtít, abyste jim napsali tento jedinečný recept na jemný a lahodný dezert.

Co budete potřebovat?

Tento úžasně krémový dezert se skládá ze dvou částí, těsta a krému. Samotné těsto má ovšem tři vrstvy a každá z nich je dochucena jinou surovinou. Musíte si proto připravit nejen ingredience na těsto, ale také mák, kakao a ořechy na jeho dochucení.

Na krém potřebujete:

  • 1 litr mléka
  • 8 lžic krupice
  • 2 sáčky vanilkového cukru
  • 25 dkg másla
  • 25 dkg práškového cukru.

Na těsto potřebujete:

  • 3x 1,5 dl zakysané smetany
  • 3x 1 vejce
  • 3x 1 čajovou lžičku jedlé sody,
  • 3x 5 lžic mouky
  • 3x 5 lžic cukru,
  • 5 lžiček mletého máku
  • 5 lžiček neslazeného kakaa,
  • 5 lžiček mletých vlašských ořechů.

Způsob přípravy

Na těsto rozšlehejte vejce do pěny s cukrem. Přidejte zakysanou smetanu, mouku a jedlou sodu. Míchejte do hladka a nakonec vmíchejte do jednoho plátu těsta mák, do druhého kakao a do třetího ořechy. Těsto nalijte do plechu na pečení o rozměru 25 x 35 cm. Každou část těsta musíte dát do samostatného plechu a péct po jednom, vždy po dobu 10 minut při 180 stupních. Na výrobu krému vařte mléko a za stálého míchání přidejte krupici. Vařte, dokud nezhoustne.

Máslo smíchejte s cukrem do pěny a poté, až mléčná směs vychladne, obojí smíchejte dohromady. Nyní můžete dát dezert dohromady. Dolů dejte makové těsto a natřete ho krémem. Poté položte kakaové těsto a také ho potřete krémem. Nakonec přijde na řadu ořechové těsto a i tuto vrstvu potřete krémem. Ozdobte podle vlastního vkusu. Použít můžete čokoládové hoblinky, kokosové vločky nebo čokoládové sypání.