Známe pravý důvod, proč Židé a Muslimové nejedí vepřové maso! Pravda vás překvapí

0
(0)

Tomáš , 28. 01. 2019

Spoustu lidí určitě zajímá otázka, proč Muslimové a Židé nejedí vepřové maso. Prase je velmi nenáročné zvíře, které dokáže dát mnoho masa. Mnoho lidí si myslí, že toto maso nejedí, protože je prase nečisté zvíře a víra to těmto lidem zakazuje. Existuje i historický aspekt, proč tyto náboženství mají zakázáno konzumovat vepřového maso a my vám řekneme a vysvětlíme tyto zásadní důvody. Zákaz o konzumaci vepřového masa můžeme najít i v koránu.

Zákaz konzumace vepřového masa

Na místech kde se zrodil Judaismus a Islám, je skutečně velmi horké podnebí. Je známo, že vepřové maso má skutečně krátkou životnost, pokud vezmeme v úvahu že prasata jsou všežravci a dokáží sníst dokonce i své vlastní exkrementy. Jejich maso obsahuje i parazity, které způsobují různá onemocnění. Navíc množství bakterií z masa nezmizí ani během tepelné úpravy.

Otrava masem

Právě z toho důvodu, konzumace vepřového masa způsobila vážné otravy, těžké nemoci a dokonce i úmrtí. Samozřejmě, lidé věřili že tyto příčiny měly měly hlubší význam než jen onemocnění zdraví. Pokud tělo nevědělo přijmout vepřové maso, tak si mysleli že je v něm něco ďábelské. Proto vepřové maso v koránu zakázaly.

Zákazy konzumace

Teoreticky a někdy i prakticky, se dá každý zákaz v náboženství vědecky odvodit. Židé mají například zakázáno jíst i humry, kraby a raky. Protože maso těchto živočichů obsahuje ptomaín (mrtvolný jed). Jiné zákony zakazují jíst maso predátorů, protože jsou masožravci, to znamená že v jejich tělech je mnoho toxinů.

Legendy

Rovněž jsou známé i legendy a fámy, že prasata jsou lidé, které bůh proměnil na zvířata za trest. No ale je třeba, aby se respektovaly tradice a náboženství, protože ne všechno je možné podložit vědeckým vysvětlením.