Zázračný česnek dokáže divy! Dopřejte si šest stroužků česneku každý den!

0
(0)

Tomáš , 03. 03. 2019

Pokud se obáváte, že budete muset každý den žvýkat šest syrových stroužků česneku, musíme vás ujistit – to není pravda. Syrový česnek má tendenci způsobovat pálení žáhy, podráždění žaludku a zápach z úst. Chcete-li dosáhnout úžasného efektu, můžete použít pražený česnek, který nebude mít tak silný zápach nebo chuť. Ale proč to dělat?

Zdravotní výhody česneku

Česnek je považován za jednu z nejvíce zdravých potravin. Používá se k léčbě a prevenci různých onemocnění. V mnoha superfoodových srovnáních je najdeme na popředí seznamu. Je skvělé pro prevenci běžného nachlazení, ale také pro lidi, kteří trpí vysokým krevním tlakem, vysokým cholesterolem a kardiovaskulárními chorobami. A čelíme tomu, že Češi jsou náchylní k těmto nemocem. Mezi tyto účinky patří syrový česnek, stejně jako pražený česnek.

Síla praženého česneku

Ve srovnání se syrovým česnekem je zřejmé, že pražený česnek bude mít o něco méně živin, a proto bude mít vliv na lidské zdraví. Ale bylo to hlavním tématem mnoha vědců, kteří se zaměřili na zdravotní účinky praženého česneku. Z jejich výzkumu vyplynulo několik závěrů. Jedním z těchto závěrů je, že potřebujeme jíst pouze 6 pražených stroužků česneku deně, abychom získali následující zdravotní výhody.

Skutečné zdravotní přínosy praženého česneku

Pečený česnek poskytuje po jídle některé zdravotní výhody – a to až 24 hodin po jídle. V první hodině projde česnek žaludkem a stává se živnou látkou ve vašem těle. Po dvou až čtyřech hodinách začne česnek bojovat proti volným radikálům ve vašem těle – a bojovat proti různým nemocem, včetně rakovinných buněk. Po 4 až 6 hodinách se váš metabolismus zrychluje díky obnovení nadměrné tělesné tekutiny, spalování tukových ložisek. Po 6-8 hodinách začne česnek zničit škodlivé bakterie ve vašem těle. Následně (8 až 10 hodin po konzumaci) začne chránit buňky před oxidací. Po 10-24 hodinách po konzumaci začíná proces čištění těla.

Jak přesně se to projevuje v našem těle?

Výše uvedené činnosti se projeví ve vašem těle několika způsoby. Jedním z nejdůležitějších je regulace špatného cholesterolu. K tomu navíc přidáme schopnosti pečeného česneku vyčistit tepny a zlepšit hladinu krevního tlaku se ukáže, že pečený česnek chrání lidské tělo před nástupem kardiovaskulárních chorob.
Další výhodou je samozřejmě zvýšená imunita – to je výhoda, kterou je známá pro česnek. Konzumace česneku zahrnuje také posílení kostí. V neposlední řadě musíme uvést zvýšení množství energie, které také zvyšuje vytrvalost a zlepšuje fyzickou výkonnost.

👍 Tento návod je užitečný