Zarostlé a bolestivé nehty na nohou jsou problémem, který vám nedá spát. Jak ho vyřešit jednou provždy?

0
(0)

Tomáš , 21. 09. 2021

Zarostlý nehet na noze může vzniknout nesprávným zastřižením nehtu. Je to velmi bolestivá a v řadě případů také dost neatraktivní záležitost. Léčba by měla proběhnout pokud možno co nejdříve, protože jinak se problém může zhoršovat. A také jeho léčba bude mnohem složitější. Když vás tedy začne bolet palec u nohy v důsledku zarůstajícího nehtu, namísto léků proti bolesti sáhněte po mnohem lepším řešení.

Příčiny zarůstajících nehtů

Nehty mohou zarůstat nejenom na palci, ale na všech prstech. Pravdou ale je, že na palcích je to nejhorší. Obvykle je to způsobeno nesprávně provedenou pedikúrou. Na vině ale mohou být také nepohodlné boty, plísně, prudký nárůst hmotnosti (proto zarůstající palce hrozí také v těhotenství) a v rámci různých zranění. Ať už je příčina jakákoli, vždy je zapotřebí rychle bojovat.

Změkčete kůži

Prvním krokem je změkčit kůži a nehtovou ploténku. K tomu poslouží lázeň se síranem hořečnatým. Pokud máte problémy se zarůstajícími nehty často, vyplatí se mít ho po ruce. Díky tomu můžete snadno odstranit zarostlý nehet. Pokud je bolest nehtu velice silná, můžete si předem připravit manganovou koupel, která bolest odstraní za několik minut. Poté naneste cibulovou mast a oblékněte si teplé ponožky.

Hnisavé nehty

Někdy je problém se zarůstajícími nehty doprovázen také hnisáním. V takovém případě naneste na nehet kombuchu. Naneste ji na houbu a přilepte k prstu tak, aby se nepohybovala. Oblékněte vlněné ponožky a běžte spát. Ráno budete problému zbaveni.

Odříznutí nehtu

Nehet, který zarůstá, je vhodné odstranit. S tvrdým nehtem to ale není možné, protože to způsobuje nadměrnou bolest. S použitím strouhané citronové kůry a rostlinného oleje ale můžete nehet změkčit. Ještě předtím si dopřejte lázeň na postiženou nohu s příměsí jedlé sody. Tuto směs aplikujte na nehet, zafixujte, nazujte ponožku a běžte spát. Ráno je nehet mnohem pružnější a je snadné jeho zarůstající část odříznout nebo ustřihnout.

👍 Tento návod je užitečný