Recept na zlaťoučké brambory pečené v troubě jsou tou nejlepší volbou přílohy k jakémukoliv jídlu.

0
(0)

Dalibor , 17. 02. 2021

Zapečené brambory jsou tradičním jídlem, které připravujeme velmi často. Můžete si ho dát i v restauracích. Brambory můžete zaměnit například za těstovinové nudle nebo kolínka. Každý má svůj vlastní postup, brambory jsou navíc velmi variabilní, můžete je péct, dusit smažit nebo si udělat bramborovou kaši, kterou milují hlavně děti.

Jídelníček můžete zpestřit bramborami pečenými v sáčku

Na tento recept budete potřebovat:

  • 1 kg brambory
  • 3-4 stroužky česneku
  • 3 lžíce olivového oleje
  • Černý pepř podle chuti
  • Sůl podle chuti

Brambory nejdříve umyjte a očistěte. Velké brambory nakrájejte na čtvrtky. Jestli máte čerstvé brambory, můžete je uvařit se slupkou. Česnek prolistujte nebo velmi jemně nakrájejte. Do misky dejte brambory, česnek, olej i koření a dobře promíchejte. Poté vezměte pečicí sáček a dejte do něj naložené brambory.

Vložte na plech a pečte v předehřáté troubě na 180 – 200 stupňů asi 40 – 60 minut. Brambory pravidelně kontrolujte, aby nebyly připečené. Výhoda pečení v sáčku je ta, že si nezašpiníte troubu mastnotou a dalšími nečistotami. Jídlo se tak stane skutečným potěšením, protože nebudete muset troubu vůbec čistit.

Pečené brambory si můžete připravit také s uzeninou nebo masem

Do pečícího sáčku můžete dát prakticky cokoliv. Skvěle se hodí na brambory, ke kterým můžete přidat ještě různé bylinky. Zapéct je můžete s kvalitní uzeninou nebo klobásami, v sáčku můžete udělat kuřecí stehna absolutně bez tuku nebo i další druhy masa, která jsou oblíbená na pečení.

Pokud nepřidáte olej, jídlo bude dietnějšího charakteru a budete si ho moci dopřát bez výčitek. Většina druhů masa v sobě obsahuje tuk, takže při pečení bude vytékat tuk přímo z něj. Dochutit jídlo můžete podle svých chutí. Navíc můžete současně dělat maso i přílohu. Pečicí sáčky si koupíte v každých domácích potřebách a tam, kde prodávají komponenty do kuchyně a na vaření.

👍 Tento návod je užitečný