Sklenice teplé vody na lačný žaludek má blahodárné účinky na váš organismus.

0
(0)

Dalibor , 25. 11. 2020

Každý máme svoje ranní rituály. Někdo po probuzení vyskočí z postele, a je hned připravený jak fyzicky, tak psychicky se zapojit do práce. Jiný potřebuje půl dne, aby mu to začalo přemýšlet, a byl schopný něco dělat. Ať už začínáte svůj den jakkoliv, tak první věc, co uděláte je, že rozhýbete svůj metabolismus a zažívání. K tomu stačí přibližně 15 minut před snídaní vypít sklenici teplé vody. Někdo může samotnou, lepší je s přídavkem citronové šťávy.

Co všechno vypití ovlivňuje

Tak především to nastartuje trávení a metabolismus. Pokud máte čas, a počkáte se snídaní 15 minut, tak je to naprosto ideální. Zde je 6 věcí, které vypití teplé vody ovlivní.

Detoxikuje tělo

Náš nezdravý životní styl vede k ukládání toxických látek v těle. Jíme hodně živočišných bílkovin a tuků, z kterých vzniká pro tělo hodně toxických zbytků. Když spíme, tělo odpočívá, a přes noc se vše v těle hromadí. Proto nám vypití sklenice teplé vody pomůže tyto škodlivé látky z těla vyplavit. Nepijte studenou vodu.

Nastartuje metabolismus

Ano, to je pravda. Teplá voda odplavuje z těla zbytky potravy, a to přímo. Tím povzbudí náš trávící trakt, a snídaně i další jídla během dne jsou pro nás snadněji stravitelná.

Zmírňuje bolesti

Vypití sklenice teplé vody pomáhá uvolňovat svaly, a u žen, v období menstruace jim může ulevit od křečí, staženého břišního svalstva. Kdo má problémy se zažíváním, tak i jemu dokáže zmírnit bolesti břicha.

Pomáhá při hubnutí

Teplá voda zrychluje metabolismus, ohřívá tělo, a tím pomáhá k rychlejší mu spalování kalorií. Tím můžeme zhubnout. Pokud k tomu přidáme lehké cvičení, a zařadíme tělu prospěšné a zdravé potraviny, ještě účinek posílíme. Teplá voda také podporuje funkci ledvin a dalších vylučovacích orgánů.

Zlepšuje krevní oběh

Tím, že z těla odplavuje odpadní a toxické látky, rovněž ulehčuje snadnější proudění krve, lymfy, protože tyto látky neoslabují srdce, a krev je čistější.

Zpomaluje proces stárnutí

Všechny toxické látky urychlují naše stárnutí, pokud je tedy z těla odstraníme, můžeme celý proces zpomalit. Vaše pleť bude vypadat mladší, a stejně tak se budete cítit. Kdo dosud začínal den ranní kávou či čajem na prázdný žaludek, dělal velkou chybu. Oba nápoje jsou kyselé, a mohou nám způsobovat zažívací potíže. A to od pálení žáhy, po žaludeční vředy. Nejlepší je vypít svoji ranní kávu po jídle. A to si dát po vypití sklenice teplé vody. Vyzkoušení vás nic nestojí.