Za mnohé bolesti v našem těle mohou emoce, které máme. Někdy se to odvíjí jen od toho, co vás trápí.

0
(0)

Dalibor , 13. 05. 2021

Může se stát, že se u vás objeví příznaky, které jsou totožné s příznaky různých typů nachlazení. Ve skutečnosti, když se na tyto příznaky zaměříte hlouběji, ale můžete zjistit, že jejich původem nemusí být žádné viry, ale pouze vaše emoční rozpoložení. V drtivé většině jsou příznaky dány negativním rozpoložení člověka, jehož psychický stav se zrcadlí na jeho zdraví. Které druhy bolestí mohou souviset právě s cítěním negativních emocí?

Bolest hlavy

Bolest hlavy je asi jedním z nejvyskytovanějších se bolestí, které úzce souvisí s negativními pocity, a to zejména se stresem. Pokud na sobě tedy pociťujete vyšší stresový nátlak, nebo vás čeká složité rozhodnutí či čekáte na vyhotovení nějakých důležitých výsledků, bude bolest hlavy nejpravděpodobněji právě stresového původu. Pokud se nacházíte v období, které je pro vás psychicky náročné už pár dnů nebo dokonce týdnů, mohou se u vás objevit pravidelné i nepravidelné migrény, se kterými se začnete potýkat. V takovém případě vám prášky nepomohou, jediné, co můžete udělat, je pokusit se odstranit stresové faktory, nebo je alespoň částečně eliminovat.

Bolest v krku

Bolest v krku nemusí být známkou onemocnění angínou, i když může být stejně bolestivá a nepříjemná, a může dojít až ke ztrátě hlasu. Výjimečným stavem nervového původu není bolest v krku, chrapot, pocit knedlíku v krku ani bolest při polykání. Pokud se potýkáte s bolestí v krku, zamyslete se nad tím, jestli ji nemohl způsobit váš emoční stav. Teprve až pak vyrazte k lékaři. Pokud bolest v krku způsobí váš emoční stav, může za něj pocit vzteku. Vztek můžete cítit na sebe i na druhé lidi. Vyléčit se můžete jedině tak, že se naučíte odpouštět sami sobě i druhým lidem.

Bolest v ramenou

Bolest v ramenou bývá většinou spojována s nějakou fyzicky namáhavou aktivitou. Nejčastěji se s ní setkáte při nošení těžkých věcí v batohu nebo při cvičení. Pokud ale víte, že jste žádnou namáhavou aktivitu nevykonávali, měli byste hledat příčinu problému jinde. I zde může být příčinou problému právě psychická nepohoda. Tato ale nevychází z vás samotných, ale z problémů druhých lidí. Většinou se týká osob, kteří si berou příliš k srdci problémy druhých lidí, někdy si je nedopatřením i přivlastňují a snaží se je řešit za ně, případně jim alespoň najít přijatelné řešení. Naučte se primárně řešit svůj život a své problémy, druhé je dobré vyslechnout, vyjádřit pochopení, ale neměli byste se jejich problémy zabývat přes příliš. Až se uvolní vaše starosti, začne ustupovat i nepříjemná bolest v ramenou.

Bolest v bedrech

Bolest v bedrech je často procesem stárnutí. Pokud víte, že to není váš případ, zamyslete se nad tím, jak vycházíte s lidmi, se kterými přicházíte do kontaktu. Bolest v bedrech zpravidla způsobuje špatná komunikace mezi lidmi, a s tím souvisí i problém s mezilidskými vztahy, což vás může silně trápit. Jestli-že se u vás tento problém ozývá, zkuste popřemýšlet nad tím, jakým způsobem by se vám mohlo podařit zlepšit společnou komunikaci s rodinou, přáteli a dalšími lidmi ve vašem blízkém okolí. Až budete z hlediska vztahů s ostatními pozitivně naladění, rozhodně ustoupí i vaše bederní bolesti.

Bolest nohou

Ozývá se u vás bolest dolních končetin? Pak bude váš problém jistě způsoben celkově negativním naladěním na váš život. Člověk, kterého trápí bolesti dolních končetin, se nachází v nepříjemné situaci, díky které je kousek před depresemi, anebo již deprese prodělává. Zde je velmi důležité, abyste se naučili být ve svém životě průbojnější, nevzdávali se a dokázali bojovat tak, kde chcete něčeho dosáhnout. Pokuste se vnitřně namotivovat tak, abyste dokázali i přes neúspěchy zatnout zuby a pokračovat dál. Když budete mít silnou vůli, rozhodně se vám všechno nakonec podaří, jen se může stát, že cesta k vysněnému cíli bude trnitější, než čekáte, ale nakonec se vždycky všechno podaří.