Význam špinavého nádobí – pokud vám někdo nabídne umýt nádobí po společné večeři, rázně to odmítněte! Důvody jsou důležitější než se zdá

0
(0)

Tomáš , 05. 03. 2019

Každá kultura světa má své vlastní tradice. Někteří jsou jako my a někteří jsou úplně jiní. V každé zemi existují ti, kteří přísně dodržují zvyky a naopak, ti, kteří mají vlastní pravidla a ani nevěří v pověry a pohádky.

Zvyky a tradice

Dokonce i když nejsem poverčivá, nikdy neopustím bylinky, tipy a recepty mé babičky. Byla vždy ta, kdo se staral o rodinný krb, a řekla, že to je dům ženy, její dům.

Špinavé nádobí mají svůj význam

Podle tradice byste neměli umývat nádobí s nikým jiným a dbejte na to, abyste se nedotkli špinavých pokrmů ve vašem domě s někým známým nebo jiným než s vaší rodinou. Říká se, že když hostitelka myje nádobí, čistí rodinu od sobectví a chamtivosti.
Každý dům, a tedy i domácnost, je specifická a má vlastní energii. Říkají, že každý host, kterého pozvete, pustí část své energie na všechno, co se dotkne. Je to přirozené a to neznamená, že byste neměli pozvat někoho. Nicméně každá návštěva je pohoštění, po níž zůstane v dřezu hromada špinavého nádobí.

Pokud vám někdo nabídne, že vám pomůžete, zdvořile odmítněte!

To je vysvětleno skutečností, že čištění nádobí symbolizuje bohatství a prosperitu. No, ponecháním tohoto úkolu na “cizího” člověka, vaše štěstí půjde s ním.
Pokud máte velkou rodinu, často máte setkání s přáteli, nebo vaše mytí nádobí není prostě vaše oblíbená aktivita, vložte peníze do myčky na nádobí. Kromě vyhýbání se domácím aktivitám o to, kdo je dnes, přinesete také domácí ekonomické řešení, které vám poskytne čas pro sebe.
Namísto čištění nádobí můžete číst knihu nebo sledovat své oblíbené televizní seriály a vyhýbat se návrhům od přátel, kteří by vám rádi pomohli s mytím nádobí. Myčka také vyřeší váš problém, včetně naznačení, že špinavé nádobí vlevo od dřezu pohání peníze a štěstí od bytu při každém otevření dveří.

Nakonec to není jen pověra a štěstí vaší rodiny, ale také hygiena a bakterie. Čím dříve umyjete nádobí, tím rychleji tuto odpovědnost převezmete a budete se moci postarat o své blízké nebo přátele.

👍 Tento návod je užitečný