Vyzkoušejte různé pozice prstů a jejich masáž. Zázračná prstová terapie může pomoci s neduhy i vám!

0
(0)

Dalibor , 18. 09. 2020

Už jste slyšeli o reflexologii? Zónová terapie se specializuje na stlačování určitých bodů na rukou, přičemž masáží jednotlivých bodů dochází k léčbě určitých neduhů nebo podpoře konkrétních orgánů v lidském těle. Účinnost je prokázána několika studiemi a v poslední době se tato alternativní metoda léčby stává čím dál tím populárnější. Výhodou je, že tuto samoléčbu můžete provádět sami na sobě a takřka kdekoli, může být proto velmi efektivní. Vyzkoušejte tyto pozice prstů a ruky sami na sobě, abyste odhalili tajemství provázanosti s orgány a zjistili, co který cvik ovlivňuje.

SURYA Mudra

Při tlaku bříška palce na skrčený prsteníček a první kloub se zvyšuje účinnost hubnutí a dochází k podpoře trávení. Je to také vynikající cvik na problémy se zrakem. Pozice může být také velmi užitečná pro jedince, kteří trpí na kardiovaskulární onemocnění a mají problémy s krevním oběhem.

Prithvi Mudra

Ze čtyř živlů tato pozice ruky kombinuje energii Země a Ohně. Element Země má vliv na zdraví a vývoj tkání a svalů, také pomáhá eliminovat záněty. Oheň je zodpovědný za hladké fungování metabolismu a látkové výměny, současně pomáhá léčit záněty svalových tkání.

VAAYU Mudra

Skrčený palec na skrčeném ukazováčku má uklidňující účinek na tělo, zlepšuje přísun kyslíku do těla, čímž zvyšuje pocit klidu. Snižuje také stresové napětí, ale také agresi.

Shunya Mudra

Pozice skrčeného palce přes skrčený prostředníček pomůže zmírnit téměř jakoukoli bolest. Uvolňuje celé tělo, léčí bolesti uší, ale pomáhá i se závratěmi nebo pocitem tuposti v některých částech těla.

Gyan Mudra

Dotyk vrchního bříška palce a ukazováčku má pozitivní vliv na paměť a kreativitu, mimoto se díky tlaku na tyto body rozvíjí mentální dovednosti.

Varun Mudra

Stisk vrchu palce a bříškem malíčku pomůže s artritidou, při hormonálních poruchách nebo při hrozící dehydrataci.

Aakash Mudra

Jak detoxikovat tělo, osvěžit mysl a uvolnit napětí? Pomocí stisku horního bříška prsteníčku na vršek palce s nehtovým lůžkem.