Vyřešte ucpaný odtok v koupelně rychle a s prostředky, které už máte doma.

0
(0)

Dalibor , 14. 01. 2021

Pokud neustále řešíte problém s ucpanými odtoky, víte, že je to velmi nepříjemné. Prostřednictvím komerčních produktů si můžete pomoci, avšak stojí to nemalé peníze. Takže až se vám příště stane, že je odtok ucpaný, doporučujeme vám zkusit tuto metodu. Je neméně účinná a mnohem levnější. Funguje přitom na stejném principu.

Řešte situaci co nejdříve

Postupné zpomalení odtoku vody nebo náhlé zastavení propustnosti vody je běžným problémem velkého počtu domácností. V obchodech je k dispozici mnoho produktů, které vám pomohou vyčistit odtok koupelny. Avšak nástroj, který vám nyní představíme, funguje rychleji a lépe, aniž by to poškodilo potrubí.

Vyčistit sifon

Spousta lidí tvrdí, že si vystačí bez nějakých speciálních roztoků. Jediná věc, kterou je potřeba udělat, je vyčistit sifon. Tato činnost má ale hned několik nevýhod. Ta první je, že není tak jednoduché se k sifonu dostat. Musíte si lehnout na podlahu a vědět, co musíte uvolnit. Další, ještě nepříjemnější nevýhodou, je to, že všechny vlasy a tuk budete muset odstranit vlastníma rukama. Mnohdy se setkáte s velmi nepříjemným zápachem. Poté je potřeba sifon vyčistit proudem horké vody.

Domácí prostředek na odstranění ucpaného odtoku

Zkuste si připravit domácí přípravek, který vás ušetří celého čištění sifonu. Do odtoku nasypte 3 lžíce jedlé sody. Musí padat přímo do odtoku – je lepší složit list papíru a vytvořit si trychtýř. Poté postupně nalijte 300 ml octa do odtoku. Uvnitř to začne syčet. Několik minut poté, co sykot ustal, zalijte odtok horkou vodou – minimálně tři litry.

Nevýhody této metody

  • Není příliš příjemné vdechovat pach octa.
  • Všechny ingredience je potřeba připravit předem.

Výhody metody

  • Rychlý proces, který nezabere více než 5 minut.
  • Čisté ruce, žádný kontakt.
  • Čištění nepoškozuje potrubí.
  • Mnohem šetrnější, než komerční produkty na čištění ucpaného odtoku.