Výborná zpráva pro všechny zákazníky Kauflandu. Obchodní řetězec navždy skočil s jednorázovými plasty.

0
(0)

Tomáš , 11. 06. 2019

Mnoho zemí se během posledních měsíců začalo konečně zabývat otázkou ochrany životního prostředí. Neustále více lidí si uvědomuje, že pouhá recyklace odpadu naší planetě bohužel nestačí a je důležité podniknout jiné kroky. Kaufland se nyní stal  jasným podporovatelem a ochráncem planety. Kaufland totiž naprosto skoncoval s jednorázovými plasty.

Kaufland

Kaufland tady u nás v Česku i na Slovensku patří rozhodně mezi nejúspěšněji rozšířené prodejce potravin. 
Od tohoto května v něm dokonce zákazníci budou zcela marně hledat plastové nádobí a jiné kousky jednorázových výrobků z plastu naprosto zbytečně. 

Kaufland měl původní plán, pdole kterého měl plast z rpodeje vyřadit na konci tohoto roku, ale jelikož otázka kolem jednorázových plastů je stále vážnější, rozhodl se změnu uspíšit a plasty stopnout ve svých prodejnách již nyní. 

Jednorázové plasty

Díky Kauflnadu bude planetě odlehčeno až od 6 milionů plastových kelímlů, od 5 milionů plastových příborů a nádobí a také  od 2 milionů plastových brček do pití. 

Kaufland se rozhodl plastové nádobí a jiné kousky nahradim novými z jiného materiálu, který naší planetě nebude tolik škodit. Namísto toto budou tyto věci vyráběny z papíru a dřeva. 

Kaufland také ujišťuje vé zákazníky, že od roku 2025 bude spotřeba plastů snížena o 20% a produkty nejlepších značek budou rpodávány pouze ve zcela recyklovatelných obalech.

👍 Tento návod je užitečný