Víte, proč mají někteří lidé důlky na spodní části zad?

0
(0)

Tomáš , 04. 10. 2021

Určitě jste si někdy všimli, že někteří lidé mají na dolní části zad důlky. Přemýšleli jste někdy nad tím, co to vlastně znamená? Funkce je tedy neznámá, ale existuje vysvětlení těchto malých důlku. Někteří lidé je považují za velmi atraktivní, jiní jsou zase s takovým vzhledem nespokojení.

Tento anatomický jev se dá snadno vysvětlit

Co vůbec znamenají důlky nad hýžděmi? Nacházejí se přímo na kloubu mezi pánví a páteří a těsně nad hýžděmi. Vznikají spojením mezi horní kyčelní páteří a okrajem kyčelní kosti. Jsou u žen nazývané „solničky Venuše“ a u můžu se jim říká „solničky Apolla“. Pro většinu lidí mají smyslný charakter, který z takových lidí těla atraktivní osoby. Tyto důlky jsou ale častější u žen a jsou dané geneticky. Žádné cvičení vám k nim nepomůže, když se bude jednat o cvičení s vlastní vahou.

Aby se ony důlky objevily, je nutné si najít vhodné cvičení. Je to ale možné pouze tehdy, pokud máte zvláštní dar k tomu, aby se objevily. To znamená mít genetický dar. Jestli máte nadváhu a rozhodnete se konzumovat nové potraviny, které pomohu zhubnout, mohou se tyto důlky objevit. Vědci ale bohužel netuší, jaké geny jsou ty důlky zodpovědné, spojují je s dominantní genetickou vlastností.

Jaké jsou rozdíly mezi důlky?

Kromě těchto důlku po stranách těla můžete pozorovat také ještě jeden, který se nachází přímo nad křížovou kostí. Ačkoliv jsou na první pohled totožné, je tu několik odlišností. Posvátný důlek je totiž jedinečný. Oba druhy důlků ale můžete mít už při narození. Sakrální důlek ale může být spojený s patologií, což může znamenat syndrom připojené dřeně a jehož následkem jsou necitlivé nohy nebo slabosti.

O důlcích na křížové kosti toho existuje mnoho. Falešné předpoklady jsou například to, že ženy, které tyto důlky mají, mají větší potěšení ze sexu a snadněji dosáhnout orgasmu. Bohužel to ale není pravda, i když si to ještě dnes mnozí myslí. Tento záhyb prý znamená lepší krevní oběh v pánevní oblasti. Některé teorie jsou úsměvné, ale ani jedna z nich se nezakládá na pravdě. Žádné studie je nepotvrdily. Tyto důlky jsou ale velmi atraktivní pro muže. Vědci to spojují s tím, že musí hledají partnerku, který jim porodí dítě. Tyto důlky mají znamenat, že bude žena schopna nést váhu svého těla a je zdravá.

Jak předcházet bolestem zad?

Jestli se chcete vyhnout bolestem zad, je nutné si osvojit několik návyků, abyste za několik let netrpěli. Dechová cvičení by měla být základem. Můžete si jimi procvičit páteř a ošetřit ztuhlá záda. Důležité je provádět i jógová cvičení, nejdříve si ale ověřte, že je budete umět, protože nesprávným provedením si můžete ublížit.

Jestli ponesete těžkou kabelku nebo nákup, je vhodné jeho váhu rozložit na obě ramena a nezaměřovat se pouze na jedno. Obratle si procvičíte různými cviky, nejvhodnější budou gymnastické nebo jóga.

👍 Tento návod je užitečný