Vejce mají mnohé blahodárné účinky na naše tělo. 3 vejce denně dokážou s vaším tělem udělat toto!

0
(0)

Tomáš , 27. 01. 2019

Víte, co s lidským tělem dokážou udělat 3 snězené vejce denně? Forma, ve které vejce sníte je jedno, ať je sníte uvařené natvrdo nebo jako volské oko, vaše tělo získá mnoho benefitů. Vejce zlepšují vidění, redukují hmotnost, posilují zuby i kosti. To je jen stručný obsah výhod, které vejce lidskému tělu mohou přinést. Pokud vejce zahrnete do svého každodenního jídelníčku, získáte silnější imunitu.

Vejce

Vejce je chutná ingredience v naší kuchyni, která v sobě ukrývá více blahodárných účinků než byste čekali. Přečtěte si, co vejce dokážou udělat s lidským tělem a zapojte je do svého jídelníčku na každý den.

Cholesterol

Časté diskuse o výhodách a rizicích konzumace vajec se točí zejména kolem cholesterolu. Avšak jedno vejce obsahuje pouze přibližně 180mg lipidů, zatímco játra produkují asi 1000-2000mg cholesterolu denně. Vejce mohou opravdu nahradit škodlivý cholesterol tím zdravým. Nebojte se cholesterolu, jezte vejce a budete zdraví.

Posílení kostí a zubů

Struktura vajec obsahuje vitamín D, který je nezbytný pro vstřebávání vápníku a udržování zdravých zubů a kostí. Vaječný žloutek je jednou z mála potravin, které jsou přírodním a plnohodnotným zdrojem tohoto vitamínu.

Energetická hodnota

Odborníci na výživu doporučují denní konzumaci vajec a vědí proč. Kromě toho, že vejce jsou jednou z hlavních složek potravin při hubnutí, jejich nesporný přínos je i v energetické hodnotě. Živiny a aminokyseliny podporují důležité životní funkce. Nezanedbatelná dávka vajíček je vhodná především pro lidi, kteří jsou v produktivním věku, či tráví větší část dne na nohách.

Zásobárna vitamínů a minerálů

Konzumace vajec obohacuje lidské tělo o množství vitamínů a minerálů, které jsou v těchto produktech mimořádně koncentrované. Jde o vitaminy A, D, E, B3, B6, B12. Stejně tak obsahuje minerály a stopové prvky jódu, zinku, vápníku, hořčíku, železa, selenu a fosforu.

Elegantní postava

Vejce mají nízkou kalorickou hodnotu. Vysoce kvalitní bílkoviny získané z vajec umožňují delší pocit sytosti a tak zabraňují nevědomému přejídání.

Vynikající snídaně

Podle výzkumů American College of Nutrition a International Journal of Obesity, konzumace tří vajec denně, může snížit konzumaci potravin, které lidi denně konzumují a jejich tělu nic nedodávají. Míchaná vajíčka k snídani urychlují hubnutí a zároveň udržují energii v těle na optimální úrovni. Takové snídaně jsou nejen chutné, ale i uspokojující.

Zdravé oči

Žloutky obsahují velké množství luteinu a zeaxanthinu, které jsou nezbytné pro udržení normálního vidění, ale přispívají i při léčbě a prevenci šedého zákalu. Vejce jsou také bohaté na vitamin A, jehož nedostatek způsobuje barvoslepost.

Bílky

Bílky jsou především přirozeným zdrojem bílkovin. Protein je určen na hubnutí, tvorbu svalové hmoty a kontrolu krevního tlaku. Pro zajímavost, jedno velké vejce obsahuje až 6 gramů bílkovin. Porce tří vajec zajistí ekvivalentní hodnotu bílkovin zkonzumovaných v mase.

Srdce a těhotenství

Vajíčka se doporučují jíst i těhotným ženám, protože obsah kyseliny listové přispívá k normálnímu zdravému vývoji plodu. Rovněž se vejce doporučují jíst lidem, kteří mají problémy se srdcem. Nejnovější studie dokazují, že vejce ve velké míře pomáhají se zbavit kardiovaskulárních onemocnění.

No uznejte, nestojí sníst tři vejce denně za to?

👍 Tento návod je užitečný