V zahradě vám kvete poklad cennější než drahé léky z lékárny: Tato rostlina dokáže snížit horečku, léčí vysoký tlak a pomáhá játrům!

0
(0)

Dalibor , 12. 07. 2020

Moruše je zázrak přírody. Jeho příznivé účinky se dnes používají téměř všude. Přesně kvůli svým vlastnostem by neměla chybět v žádné domácnosti.

Máme bílé, černé a červené moruše. Její plody můžete snadno zaměnit s malinami. Možná proto si zvykne říkat malina stromu. Morušové listy si užívají morušových listů nejvíce. Z tohoto důvodu byly moruše vysazeny poblíž silnic a jejich plody byly sušeny, poté rozemleté na prášek a použity jako umělé sladidlo. Z moruše se připravují také moruše, ovocné víno a džemy.

Nejznámější učinky na zdraví

  • Podporuje imunitní systém
  • Pročišťuje organismus, pomáhá játrech
  • Chrání buňky před radikály
  • antiseptické účinky
  • Prevence vzniku rakoviny
  • Prevence vzniku kardiovaskulárních onemocnění
  • odstraňuje kašel
  • Odstraňuje bolesti břicha a plynatost
  • Podporuje pravidelnou stolici
  • Normalizuje hladinu cukru v krvi
  • Snižuje vysoký cholesterol
  • Snižuje vysoký krevní tlak
  • Prevence vzniku anémii
  • Prevence vzniku Osteoporózy
  • Podporuje tvorbu červených krvinek a kostní hmoty
  • Zklidňuje nervový systém

Zázračný strom i plody

Morušové ovoce obsahuje mnoho organických kyselin. Například citron nebo jablko. Je bohatý na vitamíny C, B, K, A, E a také na draslík, hořčík, mangan a železo. Někteří odborníci tvrdí, že moruše je nejen zázračná, ale také kůra nebo písmena, která zabraňují stárnutí a pomáhají s mnoha nemocemi.

Černá moruše proti infekci

Tato moruše má širokou škálu léčivých vlastností. Používá se k léčbě infekcí močových cest nebo onemocnění dýchacích cest a krku. Tato meruňka se běžně používá k léčbě závratí, nespavosti nebo deprese. Šťáva pomáhá s kašlem nebo dokonce problémy s nadměrným močením nebo pocení. Má však také pozitivní účinek na afty, tj. Velmi účinně léčí rány dásní. Nezralé plody pomáhají při průjmu a přezrálé plody pomáhají při zácpě.

Bílá moruše našla uplatnění v kosmetice

Tato moruše se nejvíce používá v kosmetice. Mulberry white obsahuje mnoho kosmetických přípravků, které jsou navrženy pro bělení pokožky a odstraňují pigmentové skvrny, protože obsahují inhibitory, které snižují syntézu melaninu. Mnoho očních krémů obsahuje bílé moruše pro tónování a čištění obličeje. Její účinky jsou podobné účinkům černého moruše, působí při artritidě, fyzické slabosti, očních chorobách, nestabilitě nervového systému.

Kůra z moruše pro zdravější střeva

Kůra je výborným prostředkem proti střevním parazitům Pomáhá při léčení střev a žaludku. Pomáhá také při otravě jídlem, ať už alkoholem nebo houbami. Z kůry se vyrábí i prášek, který se používá k zevnímu použití při ranách.

Ovoce se obvykle sklízí od června do srpna, listy na jaře. V případě moruše je obzvláště výhodné, že ovoce lze konzumovat čerstvé i sušené. Mulberry má opravdu flexibilní použití a jeho konzumace může a jen pomůže našemu zdraví.

Listový čaj z černé moruše pro diabetiky

Život diabetika rozhodně není snadný. Každý den musí dávat pozor na hladinu cukru v těle. Čajový lístkový čaj může pomoci s mnoha problémy s cukrovkou.

Nalijte asi 50 gramů listů moruše na půl litru vroucí vody a nechte ji vyluhovat po dobu deseti minut. Napněte čaj a vypijte jej během dne.

Sirup na záněty v krku a horečku

Nalijte litr vody na kilogram černých bobulí moruše a přidejte dvě lžičky jablečného octa. Nechte takto připravený sirup stát 24 hodin. Následující den přidáme do směsi kilogram hnědého cukru nebo jiného přírodního sladidla. Vařte sirup na požadovanou hustotu. Připravený sirup nalijte do sterilizovaných lahví a vypijte několikrát denně zředěný vodou.

No i v případě této zázračné rostliny je třeba mít na paměti, že vše je velmi škodlivé. Proto nemusíte přehánět ani s meruňkou. Nadměrné stravování může způsobit halucinace nebo zažívací potíže. A nakonec můžete udělat více škody než zlepšení. Dopřejte svému tělu každý den špetku moruše a zdraví vám bude děkováno.

Zázrak na hubnutí

Přírodní složka zvaná rutin, která obsahuje moruše, může v těle aktivovat hnědý tuk, který pomáhá spálit kalorie.

Hnědý tuk je obvykle aktivován v chladném počasí, ale může být také aktivován rutinou. Účelem hnědého tuku, také známého jako „dobrý tuk“, je přeměnit jídlo v teplo. Konzumace moruše proto může lidem pomoci spalovat více kalorií.

Další výhodou rutinní činnosti je to, že pomáhá vyrovnat hladiny glukózy v krvi. Do své stravy můžete přidat plody moruše, nebo lze listy bílé a černé moruše koupit v sušeném stavu jako čaj.

 

 

👍 Tento návod je užitečný