Účinná domácí léčebná kúra pro vaše popraskaná chodidla

0
(0)

Dalibor , 13. 07. 2020

Někteří lidé chodí na pedikúru pravidelně a zejména v letních měsících si neumí život bez profesionální péče ani představit. Někdo si zajde na pedikúru jen občas, většinou tehdy, když se u něj vyskytne nějaký problém, se kterým si neví rady. Existuje však poměrně velká skupina lidí, kteří se takovým salonům obloukem vyhnou, a to třeba proto, že měli v minulosti nějakou negativní zkušenost, nebo proto, že jim může připadat až příliš osobní, aby se jim cizí člověk staral o jejich nohy.

Důležitost nohou bez popraskané kůže

Ať už patříte do kterékoliv skupiny, jistě oceníte recept, který vám pomůže mít vždy hladké nohy bez jakýchkoliv prasklin. Je důležité mít na zřeteli, že praskliny nejsou jen estetický problém, ale představují narušení povrchu kůže, kam se může zanést nečistota a způsobit například nepříjemný zánět. Praskliny se objevují většinou tehdy, když je kůže nohou příliš suchá.

Naše dnes nabízená domácí kúra vás nebude moc stát, a přitom budete mít pocit, že jste v tom nejlepším salonu.

Jak si připravit domácí lázeň

Na domácí lázeňskou kúru budete potřebovat:

  • 4 až 5 l horké vody
  • 2 lžíce jedlé sody
  • esenciální olej s oblíbenou vůní, a
  • hydratační tělové mléko nebo krém.

Pokud jde o postup, ten je následující. Do mísy s horkou vodou přidejte jedlou sodu a promíchejte, dokud se nerozpustí. Voda by měla mít příjemnou teplotu, neměla by být ani studená, ani horká. Pokud si chcete proceduru zpříjemnit vůní, použijte pár kapek oblíbeného esenciálního oleje.

Ponořte nohy do lázně a nechte ji působit alespoň 15 minut. Po této době odstraňte pomocí škrabky, pemzy nebo lufy odumřelé vrstvy kůže tak, až bude povrch chodidel hladký. Nohy opláchněte čistou vodou, osušte, do kůže vetřete tělové mléko nebo krém a oblečte si bavlněné ponožky. Ty napomohou k tomu, aby kůže vstřebala maximu hydratace. Ideální je nechat je na nohou přes noc a pokud jste si kúru udělali přes den, mějte je oblečené alespoň několik hodin.

Pokud chcete účinek lázně ještě zvýšit, můžete si před použitím pemzy nebo lufy na kůži natřít pastu z vody a jedlé sody a nechat ji nějakou dobu působit.

Kúru pro zlepšení stavu kůže na vašich nohou můžete opakovat podle potřeby, v závislosti na tom, jak moc je kůže popraskaná.