Rychlovka k odpolední kávě za 10 minut. Toto je recept na výborný tvarohový koláč od mojí známé.

0
(0)

Dalibor , 23. 02. 2021

Tvarohový dezert je skutečná specialita, kterou v poslední době dělá stále více lidí. Nejedná se jen o domácí pečení, ale najdete ho v jídelních lístcích v restauracích. Mnoho lidí si myslí, že udělat tvarohový koláč dá mnoho práce, opak je ale pravdou. Není nic jednoduššího!

Tento recept je snadno dohledatelný na internetu

Na tvarohový koláč nebudete potřebovat žádné zvláštní suroviny:

  • 150 g sušenek
  • 75 g měkkého másla pokojové teploty
  • ½ hrnku moučkového cukru
  • 1 lžíci vanilky
  • 1 a ¼ šlehačky
  • 100 g smetanového sýru

Sušenky zapracujte do měkkého másla. Bude to základ našeho dortu, který poté vložte do formy na pečení dortů, důkladně namačkejte a dejte do ledničky vychladnout. Mezitím si připravte sýrovou polevu, na kterou si zpracujte smetanový sýr s moučkovým cukrem. Měli byste získat krémovou směs.

Ozdobit ho můžete čerstvým ovocem nebo džemem

Do krému přidejte vyškrábaný vnitřek vanilkového lusku a vyšlehejte z něj tvrdou, hustou pěnu. Nakonec smetanovo-sýrový základ zpracujte se šlehačkou a natřete ho na sušenkový základ, a poté vložte na další 2-3 hodiny do ledničky. Před podáváním můžete ozdobit borůvkami, ale na tvaroh můžete namazat také marmeládu podle své chuti.

Potěšte tímto dezertem nečekanou návštěvu, jeho příprava se počítá na minuty, a navíc opravdu skvěle chutná. Receptů na tvarohový koláč existuje mnoho. Většina z nich se ale musí upéct. Někdo ho peče s mlékem a vanilkovým cukrem, a používá klasickou drobenku na posypání.

Tvarohové dezerty mohou být kynuté, z křehkého nebo lineckého těsta. Koláče můžete udělat i strouhané doplněné kakaem. Zkuste také variantu alá cheescake, kde na základ budete potřebovat kakaové věnečky a máslo, na náplň tvaroh, smetanu ke šlehání, čokoládu a rum podle chuti. Na polevu si připravte smetanu ke šlehaní a hořkou čokoládu. Postup je stejný jako u receptu výše, jen se místo ovoce nebo čemu tvaroh polije rozpuštěnou čokoládou.