Trápí Vás studené nohy? I tomuto problému lze utéct

0
(0)

Dalibor , 27. 11. 2020

Studené končetiny jsou v zimním období zcela běžnou věcí. Pokud ale problém přetrvává i mimo stupně hluboko pod nulou, jde o varovný signál špatného krevního oběhu. Ani v tomto případě není třeba propadat panice, i s tímto problémem se dá bojovat!

Rozhýbejte jej!

Stejně tak, jako lidské tělo, i krevní oběh potřebuje pohyb. K jeho nastartování Vám pomohou suroviny, které Vás „ohřejí.“ Mezi takové potraviny patří chilli, tabasco, pálivé koření, zázvor nebo přípravky obsahující Ginko bilobu. Právě ta je na poli alternativní medicíny vyzdvihována, díky svým blahodárným účinkům na lymfatický a celý krevní oběh.

Pohněte kostrou!

Pro správný krevní oběh je pohyb velmi důležitý. Jakákoliv sportovní aktivita jej pomáhá nastartovat. Příjemnější verzí fyzické aktivity, která pomáhá krevnímu oběhu, je saunování nebo koupel s vonným olejem. Nemáte-li přístup k sauně, vyzkoušejte otužování, které lze provádět i doma ve sprše. Studená sprcha pomáhá rozproudit cirkulaci krve. Ve spodní části těla vykoná svou službu i masáž nebo nošení teplých ponožek.

Co pomůže v letních měsících?

Zimní měsíce přímo vybízí k nošení rukavic, punčoch nebo huňatých ponožek. Ale ruku na srdce, v srpnu by vypadal v rukavicích hloupě každý. Ani příchod teplých slunečních paprsků nezaručí, že problém se studenými končetinami zmizí. Avšak i v teplejší části roku vykonají ponožky velkou službu. Bohatě postačí rozšířit pyžamo o jeho novou součást – bavlněné ponožky. Dalším efektivním pomocníkem Vám budou krémy a gely, které jsou speciálně určeny právě pro boj se studenými končetinami.

Za jednu z hlavních příčin tohoto problému, je nezdravý životní styl. Nedostatek pohybu, kouření nebo kofein zpomalují metabolismus stejně tak, jako emoční nevyrovnanost či přímo stres. V některých případech jde však o daleko závažnější problémy, které se projevují právě studenými končetinami. Mezi takové patří například poruchy štítné žlázy, migréna nebo artritida.