Tento výrobek je tím nejznámějším karcinogenem na světě. Přestaňte tento produkt jíst ihned

0
(0)

Tomáš , 18. 06. 2019

Tušili jste, že jeden z velmi oblíbených výrobků, který nejspíš máte doma obsahuje velmi škodlivé látky? Často si tento výrobek dáváme k snídani, obědu nebo i večeři. Bohužel nám obsah tohoto výrobku bývá často tajemstvím a my je vesele dál jíme. Máte párky ve své lednici?

Párek

Konvenční párek je vyráběn ve většině případů s použitím kuřecího nebo vepřového masa. Měli byste si uvědomit, že toto maso nemá zrovna tu nejvyšší a nejlepší kvalitu. 
K výrobě párků je využíván obrovský a velmi silný mlýnek, který rozdrtí vše. A to včetně chrupavek, kostí, kůže a mnoho dalšího. To stále není to nejhlavnější, proč bychom měli párky vyřadit ze svého jídelníčku. 
Aby se dosáhlo ideální chuti, přidají se do párku fixační prostředky, například sójový škrob, glutamát sodný, soli a mnoho různých upevňovacích prostředků.

Růžová barva párků

Přidané látky nedávají jen správnou chuť a navíc ale i barvu. Během výroby je do směsi na párky přidáváno několik podivných věcí, aby výrobce doshl hezké, růžové barvy. Josu to věci jako brouci nebo čpavek.
Většinu těchto přísad samozřejmě výrobce neudává na obale. 

Karcinogeny

Pozdní vyšetření ukázala, že tyto výrobky jsou velmi rizikoví pro naše zdraví, protože zvyšují pravděpodobnost až 67% zhoubného růstu nádorů v játrech.
Nehledě na upevňovací prvky používané v zařízeních na zpracování masa, jsou využívány i dusitany a dusičnany, které jsou jedním ze základních motorů zhoubného růstu nádorů v žaludku, ve slinivce, ledvinách i v dalších orgánech, kudy prochází trávicí systém.

Odborný výzkum prokázal, že už jen pouhý jediný párek denně zvyšuje riziko rakoviny až o 21%!