s hezkým počasím budou přicházet i nepříjemní komáři. My vám ukážeme levnou metodu, jak je odlákat od vašeho bydlení.

0
(0)

Dalibor , 13. 05. 2021

Blíží se parné letní dny, jejichž silnou nevýhodou je množství kousavého hmyzu, který se živí naší krví. Jedním z těchto druhů jsou také komáři, kteří se s oblibou vyskytují zejména na vlhkých místech, tedy u bazénů, sudů, vodních ploch a ve vlhkých lesích. Pokud víte, že se s komáry perete každý rok a nedaří se vám jich zbavit, jistě hledáte další způsoby, jakými tomu lze zabránit. Tato metoda vám bude určitě nápomocná.

Invaze komárů

V létě se na všech místech vyskytují komáři. Dokonce takové množství komárů, že jsou až otravní, nesnesitelní a brání nám pořádně si užít léto. Komáři se vyskytují úplně všude, kde zbyde jen něco trochu sladkého a dobrého k jídlu, ale i tam, kde jim vyhovuje vlhký vzduch. Jak necháte šťavnaté ovoce na stole, bude stůl brzy plný komárů. Komáři nezpůsobují jen velmi svědivá a dráždivá kousnutí, mohou s sebou přinést také mnoho nemocí, se kterými se pak můžeme dlouho potýkat. Obchody nabízejí celou řadu různých průmyslově vyrobených prostředků, které mají odpuzovat komáry. Bohužel jsou plné chemikálií, které nejsou vhodné pro kontakt s člověkem. Kromě toho najdete jen velmi malé množství opravdu účinných průmyslově vyrobených přípravků.

Domácí způsob odpuzování komárů

Existuje mnohem levnější a šetrnější způsob pro celou přírodu. Kromě toho tato domácí metoda nefunguje jen na komáry, ale dokáže vás zbavit i otravných much, které se mohou vyskytovat také všude. Nejprve si nachystejte misku, ocet a potravinovou folii. Naplňte misku zhruba třemi centimetry octa, zakryjte ji potravinovou folií a udělejte do ní díry. Takto nachystanou misku umístěte někam, kde komáři a mouchy rádi lítají. Ocet je bude přitahovat, proto se dostanou dolů, ale potravinová folie jim zabrání dostat se ven. Až bude v misce příliš mnoho utopených jedinců, stačí roztok s mrtvolami zlikvidovat a nalít nový.

👍 Tento návod je užitečný