Symptomy, které nemusíte na první pohled rozpoznat, ale i přesto mohou znamenat vážné onemocnění

0
(0)

Tomáš , 12. 06. 2019

Mluvíme zde o vážném onemocnění zvané Fibromyalgie. Jedná se o vážné onemocnění svalstva, které je způsobeno ucpáním tkání. Jedná se skutečně o velmi nebezpečnou nemoc, která postihuje již 8% populace a nejčastěji se vyskytuje u žen. Strašidelná je především tím, že se může objevil znenadání kdykoliv.

Fibromyalgie

Příznaky této nemoci jsou často nepozorvatelné a spousta pacientů si jich zpočátku vůbec nevšimne. Tyto symptomy jsou v mnoha případech velmi podobné neduhům z každodenního života. Mohou totiž značit i něco mnohem vážnějšího. 

Tato nemoc může ohrozit celou sféru našeho života. Představíme vám proto ty nejčastější příznaky, které tuto nemoc předcházejí.

Únava

Nepřetržitá únava je jedním z velmi typických příznaků této nemoci. Tato únava, která je přetuchou této nemoci se značí vyčerpaností, která upadá do depresí a člověk má tendence se vyhýbat sociálnímu životu. 

Spánek

Lidé, kteří touto nemocí trpí mají velké potíže usnout. Pokud se těmto pacientům podaří usnout, pevný spánek si moc dlouho neudrží. Ráno se potom tito lidé probouzejí bez energie a vyčerpaní. 
Problém spočívá v tom, že bolest spánku zabraňuje, a nedostatek spánku zvyšuje bolest.

Paměť a koncentrace

Jinými slovy se tomu říká "mentální mlha". Pacientovi se nedaří soustředit a má problémy s pamětí. Dochází k popletení jmen a podrobností o okolnostech. 

Bolest po celém těle

Pokud vás určité části těla při doteku nebo lehkého stisku bolí, určitě se nejedná o běžný stav. Takové bolesti se nejčastěji objevují v oblasti klíční kosti, hrudníku, krku zezadu, ramen, záda v horní polovině a hýždě.

Přetížení smyslů

Často je tato nemoc prozrazena vysokou citlivostí na okolní teplotu. Lidé trpící touto chorobou jsou citliví na chlad, hluk, prudký pohyb a ostré světlo. 

Tračník

Dráždivé střevo se projevuje formou průjmu, bolestmi břicha nebo zácpou. Tento syndrom se častěji objevuje u žen nežli u mužů. 

Ztuhlost

Pokud trpíte dalšími příznaky, které jsme výše uvedli a zároveň vás trápí výrazná ranní ztuhlost měli byste vyhledat lékaře. Tato nemoc je doprovázena ztuhlostí, která znemožňuje vstát z postele.