Skořápky z ořechů nevyvážíte ani zlatem. Zjistěte, co v sobě skrývají a už je nikdy je nevyhazujte!

0
(0)

Tomáš , 25. 02. 2019

Ořechy obsahují mnoho živin, vitamínů a energie. Ale co ořechové skořápky? To, co je v nich skryto, je známo jen starým lidem, kteří je sbírají každý podzim a nikdy je nevyhazují.

Ořechy

Ořechové skořápky jsou chemicky zcela neutrální biologické materiály, které nemají toxický účinek na lidské tělo a životní prostředí. Ale ve starověku věděli lidé o užitečných vlastnostech, které používali k léčbě a prevenci různých onemocnění.

Jsou to léky

Na podzim a v zimě držte ořechy po své ruce. Nachlazení, chřipka, kašel a závratě mohou být nemoci, při kterých vám ořechové skořápky pomůžou.
Potřebujete pouze skořápku z 12 ořechů, 500 ml vody a medu. Umyjte skořápky, zalijte půl litrem vody a nechte louhovat 12 hodin.
Pokud chcete pít čaj, jen vývar zahřejte – vařte 5 minut, pak sceďte a přidejte med. Pijeme jako klasický čaj. Druhým způsobem je vařit skořápky z vlašských ořechů, aniž by se dlouho louhovaly po dobu 30 minut ve vodě a nechat 15 minut odstát. Tento čaj je zvláště vhodný pro kašel.

Cukrovka

V minulosti mnoho lidí užívalo skořápky proti cukrovce s použitím čaje z vlašských ořechů – ořechového čaje (3-4 šálky) jednou za 6 týdnů denně.
Léčba byla opakována jednou za 6 týdnů. Ořechový čaj je nejen užitečný, ale i překvapivě chutný!

Odstraní kašel a nachlazení: uleví se vám nejpozději do 2 hodin!

Pro silné vlasy a šediny

Odvar ze skořápek vlašských ořechů se používá k umytí vlasů. Může ovlinit sílu vlasů, zastavit padání a postupně vrátí barvu šedým vlasům. Je také dobré připravit si masku, kterou necháte na vlasech po dobu nejméně 20 minut.

Pro krásnou pleť

Pokud přidáte nadrcené oříšky do čisticího mýdla na obličej,  dokonale vám vyčistí vaše póry, uklidní pokožku a odstraní make-up. Buďte opatrní, abyste sekané ořechy nezanesli do očí.

Bělení zubů

Rozemlteé skořápky přidejte do zubní pasty. Dokonale odstraňují plak a vytvářejí viditelné bělení zubů. Tento trik byl našim předkům dobře znám.