Jana 52: radím nyní všem! Toto jsou signály, které značí cystu v těle. Dbejte na to a neudělejte stejnou chybu jako já.

0
(0)

Dalibor , 26. 11. 2020

Cysty na vaječnících je poměrně běžné onemocnění u žen všech věkových skupin. Mnoho žen o něm neví, protože jim nepůsobí žádné problémy. Cysta může být jen ojedinělá, malá, naplněná tekutinou, nebolí. Když jich je však víc, nebo jsou velké, mohou způsobovat bolesti břicha, problémy s menstruací, otěhotněním, a také se srdcem. Jejich příčinou je nerovnováha mezi estrogenem a progesteronu. Pak mluvíme o PCOS (polycystický ovariální syndrom).

Jak zastavit růst cyst

Základním kamenem pro léčení, je zastavit růst a tvorbu nových cyst. Toho dosáhneme pomocí léčby, která dostane do rovnováhy pohlavní hormony. Existuje poměrně dost způsobů léčby, od té klasické, pomocí hormonů, nebo jiných medikamentů, ale tyto preparáty mohou zatěžovat naše tělo jiným způsobem, a tak je na místě otázka, zda tato léčba nenapáchá více škody než užitku. Pokud není problém s cystami velký, tak zkuste zvážit daleko jednodušší způsob a to pomocí bylinek a koření. Naopak v případě rozsáhlého výskytu cyst, je nejvhodnějším řešením se poradit se svým lékařem, a dbát na jeho rady a doporučení.

Kořen z lékořice a jiné

Už dávní magistři a kouzelníci přisuzovali tomuto kořenu léčivé schopnosti. A i když nevěděli co je způsobuje, měli pravdu. Lékořice stimuluje činnost našich nadledvin, čímž vyrovnává hormonální nerovnováhu. To řeší přímo příčinu výskytu cyst, a jejich mizení. Dnes si lékořici koupíte v každém obchůdku se zdravou výživou, nebo bylinkářství. Příprava léku je jednoduchá. Do hrnce dáte vodu, přivedete k varu a vsypete doporučené množství lékořice. Necháte 5 minut povařit, scedíte, a po vychladnutí pijete. Doporučuje se pít 2x denně.

Drmek obecný přeborník v léčbě cyst

Málokdo z nás zná tuto léčivou bylinu, ale její síla je velmi dobrým pomocníkem v léčbě cyst. Tato bylina obsahuje diterpeny, sloučeninu, která dokáže řídit hladinu estrogenu v těle, docílit rovnováhy hormonů a zabránit dalšímu rozvoji PCOS. Navíc snižuje bolestivost u menstruace, zmenšuje velikost cyst a potlačuje pánevní bolesti. Sice u nás neroste, její původ je v jižních zemích, ale dnes se k nám dováží, a v dobré lékárně, či bylinkářství si ji zakoupíte včetně návodu k použití. Vždyť s jejím přispěním můžete na svět přivést nový život, protože vám umožní otěhotnět.

👍 Tento návod je užitečný