Recept: k večeři jsem na krájel zelí na malé plátky a v lehkém těstíčku jsem udělal výborné jídlo pro celou rodinu.

0
(0)

Dalibor , 26. 02. 2021

Pokud se snažíte o zdravé, lehké jídlo a přitom milujete poznávání nových chutí, pak vás tento recept jistě zaujme. Malé řízky ze zelí jsou velmi chutné a zdravé zároveň. Vyzkoušejte tuto pochoutku naservírovat celé rodině a uvidíte, že sklidíte úspěch.

Tato večeře je snadná a velmi rychlá

Příprava tohoto výborného pokrmu vám nezabere moc času. Recept si oblíbíte díky snadné přípravě i času. Můžete se tak více času věnovat své rodině namísto toho, abyste stáli hodiny u kuchyňské linky.

Pro přípravu chutných zelných řízků si připravte

  • 1 kg zelí
  • 3 celá vejce
  • strouhanka
  • sůl a pepř
  • olej na smažení

Hlávku zelí nakrájejte na čtvrtiny a z nich poté nakrájejte malé plátky. Dbejte na to, aby se vám vlákna po rozkrojení nerozpadla. Po nakrájení plátky ze zelí na pár minut vložte do vroucí vody, aby se zelí lehce ovařilo.

V misce smíchejte vejce se solí a pepřem dle chuti. Do druhé misky si připravte strouhanku. Další postup je vám jistě velmi známý, protože řízky smaží snad každá česká rodina. Ponořte plátek zelí do vejce z obou stran, poté plátek obalte ve strouhance, opět namočte ve vejci a připravte na smažení. Na rozpáleném oleji smažte plátky zelí z obou stran do zlatova.

Chutné řízky ze zelí si oblíbí celá rodina

K výsledným řízkům můžete připravit bramborový salát jako přílohu nebo dle vaší chuti. Výbornou variantou je také jogurtový dresink, který dodá receptu na svěžesti. Tento recept je alternativou ke klasickým masovým řízkům, které nejsou vhodné je smažení tak často. Přitom zelné placky nejsou jen velmi chutné a oblíbené, ale také o mnoho více zdraví a svěží.

Zelí je velkým pomocníkem pro posílení imunity a obsahuje mnoho zdraví prospěšných živin. Vedle obvyklého vitaminu C obsahuje například vitamin K, pomáhá pro zdravější pleť i vlasy a bojuje také jako prevence proti rakovině.

👍 Tento návod je užitečný