Dost možná jste si prošli koronavirem bez povšimnutí. Toto jsou málo známé příznaky, o kterých se nemluví.

0
(0)

Dalibor , 09. 04. 2021

Světová pandemie na nás křičí ze všech médií i běžného denního režimu. Každý z nás řeší očkování, testování nebo sleduje příznaky na sobě i ve svém okolí. Rouška je také každodenní pomůckou. Podívejte se na příznaky, které jste možná v posledních měsících prodělali, a značí koronavirus, aniž byste to vůbec zaznamenali.

Typické příznaky koronaviru

Mezi ty nejzákladnější a nejčastější příznaky virového onemocnění Covid-19 patří suchý kašel, horečka nebo bolesti končetin a kloubů. Dalšími zřetelnými příznaky je bolest hlavy. Existují však i další mírnější příznaky, které značí koronavirus, avšak nepřisuzuje se jim tolik pozornosti. Pokud jste v posledních měsících prožili následující příznaky, nejspíš už jste si i vy koronavirem prošli.

Prvním příznakem koronaviru, který vám může ukázat vaši prodělanou virovou nemoc, je bolest v krku nebo rýma. Tyto příznaky jsou také známky mírného nachlazení. Prodělání koronaviru může být provázeno těmito mírnými příznaky spolu s horečkou a kašlem. Druhým příznakem koronaviru je dnes již velmi známá ztráta chuti a čichu. Tyto problémy mohou trvat dokonce až několik týdnů.

Nechuť k jídlu je jedním z příznaků koronaviru

Nechutenství nemusí být nutně spojované pouze se ztrátou chuti a čichu. I bez této ztráty vás může potkat nechuť k jídlu. Neměli jste delší dobu chuť na své oblíbené jídlo nebo vás vůbec nenapadá, kterou dobrotu byste si dali? Pak je tento znak jedním z příznaků vašeho prodělaného koronaviru.

Zaměřili jste se v posledních měsících či týdnech na své prsty na rukou nebo nohách? Pokud jste pozorovali na svých končetinách růžové či fialové skvrny na kůži, pak se jedná o možný vedlejší příznak Covidu-19. Stejně tak může být příznakem svědění nebo bolavá místa na kůži.

Měli jste problémy se zrakem?

Mezi nejčastější problémy se zrakem patří zánět spojivek, který je velmi nepříjemným onemocněním. Dá se sice velmi dobře léčit očními kapkami předepsané lékařem, avšak správná léčba očí není pravidlem pro uzdravení virového onemocnění.

Pokud jste se potkali v poslední době s některým z těchto příznaků, možná jste již prodělali koronavirus. Patříte tím pádem k té šťastnější části populace, která si prošla virovým onemocněním bez větších příznaků, a zároveň jste si vybudovali protilátky.

👍 Tento návod je užitečný