Proč by ženy měly pít pivo? 7 důvodů, proč by ženy měly pít pivo a které vás překvapí

0
(0)

Tomáš , 03. 03. 2019

Pití malého množství piva může být velmi užitečné. Nedávné studie ukázaly, že pivo, zejména černé, má mnoho přínosů pro zdraví. Proto můžete mít po obědě nebo dlouhém dni sklenici piva.

Posiluje kosti

Ženy, které pijí dvě piva denně, mají silnější kosti než ženy, které ho nepijí. Toto je výsledek studie o přírodní medicíně z amerického státu Oregon (studie National College of Naturopathic Medicine).
Stejná studie ukázala, že pivo obsahuje významné množství rozložitelného křemíku, což je jeden z nejdůležitějších prvků lidských kostí. Mírná konzumace piva se doporučuje zejména u žen během menopauzy, které jsou spojeny s hustotou kostí.

Prevence nachlazení a protizánětlivých účinků

Pivo je vynikajícím zdrojem vitamínů a minerálů, jako je hořčík, vápník a selen, které chrání tělo před sezónními nemocemi. Kromě toho, že obsahuje velké množství antioxidantů, které stimulují imunitní systém, je pivo považováno za “jídlo”. Možná vás překvapí, ale jeho chuť je podobná jídlu – olivový olej, špenát, švestka nebo rukola. Chmel jako hlavní složka piva obsahuje molekuly humulonu, které obsahují silné protizánětlivé látky. Humulone inhibuje enzymy odpovědné za iniciaci zánětlivého procesu.

Krásnější kůže

Pivo je vynikajícím zdrojem vitamínů B, které jsou zodpovědné za krásu pokožky. Pivo pomáhá udržovat svalový tonus, vypíná kůži a dodává energii do celého těla.
Tmavé pivo obsahuje více živin než lehké pivo a nabízí řadu zdravotních přínosů:

  • snižuje cholesterol v krvi
  • podporuje trávení
  • dělá pleť krásnější

Posiluje imunitní systém

Vzhledem k tomu, že nemůžeme absorbovat dostatek vitaminu B, musíme tento stav kompenzovat jinými způsoby. Navíc se o komárech říká, že se vyhýbají lidem, kteří mají vyvážený komplex vitamínů B.

Pivo snižuje plynatost

Tmavé pivo obsahuje více živin než světlé pivo, jak jsme říkali. Věděli jste ale, že 350 ml tmavého piva obsahuje dostatečné množství vlákniny, které zajišťují zdraví gastrointestinálního traktu? To také snižuje plynatost a zácpu. Světlé pivo obsahuje méně než 1 gram vlákniny ve srovnání s 350 ml černého piva.

Jarní únava

Cítíte se unavený a podrážděný? Možná jste přičítáni únavě, včetně nedostatku železa v krvi. Buďte fit na jaře. Černé pivo je skvělý zdroj železa. Kdo má problémy se spánkem, účinně vyřeší spánek. Pivo je bohatým zdrojem vitaminu B, zejména B12, který se nachází v rostlinách a je odpovědný za tvorbu červených krvinek. V minulosti byly dětem v Irsku dány dvě čajové lžičky piva Guinness jako lék.

Chrání vaše srdce

V rozumných mezích pivo ovlivňuje také hladinu cholesterolu. Snižuje riziko srdečního záchvatu. Italská studie ukázala, že ženy, které pijí jedno pivo denně, mají o 42% nižší pravděpodobnost vývoje kardiovaskulárních onemocnění než ty, které ho nepijí. Mírné užívání alkoholu omezuje možnost získat cukrovku 2. typu.

Hydratace

Zapomeňte na energetické nápoje a vypijte si pivo po cvičení. Španělští vědci z Granadské univerzity ukázali, že pivo má na tělo lepší hydratační účinek než čistá voda. Tělo dosahuje vyšší tělesné teploty, ať už jste amatér nebo profesionální sportovec – musíte soutěžit.