Pravidelná konzumace ořechů, jaké mají benefity pro naše tělo

0
(0)

Dalibor , 24. 10. 2022

Vlašské ořechy jsou plné omega-3 mastných kyselin, které naše tělo potřebuje ke správnému fungování. Pokud si nejste jisti, zda se máte zbláznit, neváhejte. Vlašské ořechy poskytují základní minerály a další cenné látky, které můžete získat během několika týdnů. Vaše tělo bude zdravější a mozek bude fungovat mnohem lépe. Jaké další účinky se u vás projeví, když budete jíst ořechy?

Mimo zdravých tuků obsahují také hořčík nebo vitamin B6

Jsou plné vitamínů a dalších stopových minerálů, které jsou důležité pro naše zdraví. Můžete v nich najít měď, mangan nebo fosfor. Obsahují také větší množství hořčíku nebo vitaminu B6.

Proč je dobré jíst ořechy?

Mohou vám například pomoci postupně se zbavit deprese. Kyselina omega-3 je pomáhá odstraňovat. Můžete se dokonce zbavit Alzheimerovy choroby nebo jiných onemocnění.

Pojídáním ořechů také podporujete zdraví srdce. To bylo prokázáno v několika studiích. Ořechy a další omega-3 mastné kyseliny čistí cévy, zlepšují krevní oběh a snižují záněty v těle. Konzumací ořechů dosáhnete ideální hladiny cukru v krvi a budete vědět, že jste zdraví. Používáním ořechů můžete také předcházet rakovině a dalším smrtelným nemocem. Vlašské ořechy posilují imunitní systém, zabraňují vzniku rakovinotvorných buněk, takže si můžete užívat života.

Pravidelnou konzumací ořechů můžete také zhubnout

Vlašské ořechy podporují hubnutí, takže pokud chcete shodit pár kilo, můžete je zařadit do svého jídelníčku. Stačí hrst ořechů denně a budete nejen zdraví, ale také zhubnete. Konzumací ořechů se můžete vyhnout zpomalení metabolismu. Zlepšují také reprodukční zdraví, protože obsahují hořčík a draslík. Omega-3 mastné kyseliny mají protizánětlivé účinky a další benefity, které vaše tělo může využít.

Ořechy je nejlepší jíst syrové, ale můžete je přidat i do přírodního jogurtu nebo dezertů. Vlašské ořechy jsou oblíbené například ve štrůdlu nebo koláčích. Můžete si vybrat z vlašských, lískových nebo jiných ořechů. Méně oblíbené jsou mandle, které jsou plné tuku, ale neobsahují cukr.

Zdroj: prosvet.cz