Pozor! Toto je nejnebezpečnější bílý toxin který jíme denně - není to sůl ani cukr

0
(0)

Dalibor , 12. 12. 2019

V době, která podporuje zdravý životní styl, biopotraviny a ekohospodárstvo, je pro mnohé z nás už na "první pohled" glutaman sodný nesympatický. Výrobci potravin zachytili tento trend a na obalech zvýrazňují "bez glutamátu", "bez konzervantů", případně glutaman zamaskují za jiný název (hydrolyzovaný rostlinný protein) a spotřebitel netuší, co je E 621.

Víte co je E621, také známý jako glutaman sodný?

Určitě byste byli překvapen kdybyste zjistili co ve skutečnosti jíte každý den. To co přijímáte přes různé pochybné potraviny má hrozný dopad na celkové vaše zdraví a tedy i tělo.

Glutaman sodný E621

je velmi častý přídavek do jídla který najdete téměř v každé potravině. Neexistuje na světě téměř žádná restaurace která by nepoužívala toto ochucovadlo. Je to jedna z nejnebezpečnějších látek a konzumujeme ji každý den, aniž bychom si to uvědomili!

Glutaman sodný je ve formě bílého krystalického prášku a podobá se soli a cukru. Také je možné ho najít v tekuté formě. Má chuť masové polévky a může být přidán do každé potraviny pro zlepšení její chuti. Glutaman sodný a jeho příjem zvyšuje chutě na jídla, což tedy vede k přejídání a obezitě.

Funguje tak, že stimuluje mozkové buňky způsobem stejným jako to dělají drogy a tedy vytvářejí jakýsi pocit závislosti. Snadno se absorbuje do krve a mozku, což způsobuje změny v genech které jsou odpovědné za smysl chuti.

Doufáme že jste se dozvěděli opět o něco více. Pokud byl článek pro vás užitečným, neváhejte ho sdílet s vašimi přáteli, blízkými či rodinou.

Přečetl sis článek až do konce? Zaujal tě? Potom můžeš práci redaktora odměnit tím, že dáš článku na Facebooku lajka nebo ho budeš sdílet děkujeme.

👍 Tento návod je užitečný