Potraviny za vlády komunistů? Kvalitní? Vzpomínejte na tu dobu a jakými jedy krmili obyvatele čech a slovenska.

0
(0)

Dalibor , 13. 08. 2019

Kdo by neznal kultovní českou sérii „Žena u pultu“. Police plné nejrůznějších pochoutek, sendvičů, zákusků, čokolády, masa přímo z jatek a dalšího spotřebního zboží pro všechny.

Jak to skutečně bylo, vědí to jen svědci té doby. byla tu fronta na maso, často velmi dlouhá a nikdo se tam nemohl dostat, pomeranče, mandarinky nebo banány, které jsme vůbec nevěděli, a vejce bylo překvapivě španělskou vesnicí. Hlavně, mléko v sáčku bylo vždy dost.

Přesto se v posledních letech objevily názory, že pro komáry je to lepší. Většinou to souvisí s jídlem, jeho cenou a kvalitou. Lidé bohužel zapomněli, co v té době ještě bylo; téměř nulové povědomí obyvatelstva o něčem, co se netýká každoročních kongresů Komunistické strany a podobných událostí.

Záměrně bylo zavádějící, že všechno kolem bylo zdravé a neobsahovalo škodlivé látky. Pokud však někdo zjistil, že ve výrobku existuje nebezpečná látka (nejen jídlo), byla tato informace smetena pod koberec.

Tyto zprávy jsou zvláště důležité pro nekuřáky, abstinenty, sportovně zaměřené lidi a další, kteří se starají o své zdraví, ale zažili rakovinu tlustého střeva nebo arteriální a vaskulární blokádu, která způsobila, že ztratili nohu. "Jak je to možné?" Oni se ptají. „Nekuřím, nepiju, dobře nejezdím, sportuji a nemám tak hroznou nemoc“.


Ano, to všechno je velmi pravděpodobné, že to neřekne pravdu o tom, co bylo přidáno do „kvalitních domácích produktů“ v době, kdy existoval režim, ve kterém všichni dali všechno dohromady a všichni měli všechno dohromady. Zde si můžete přečíst o několika z nich.

Benzen

Dlouho po svém objevu byl považován za konzervační prostředek s vynikajícími účinky, takže byl podáván například v hořčici. Další výzkum benzenu ukázal, že to rozhodně není prospěšné pro zdraví; je klasifikován jako karcinogen skupiny 1 a způsobuje hlavně leukémii a rakovinu plic.

Polychlorované bifenyly

Polychlorované bifenyly PCB se začaly široce používat jako přísady do barev a laků ve 30. letech v Americe, odkud se postupně rozšířily po celém světě. Znovu byla myšlenka, že to nepoškodí lidské zdraví ani přírodu.

V 60. letech se začaly objevovat první vlaštovky, že PCB by nebyly tak dobré, jak by se mohlo zdát. Podrobné zkoumání odhalilo, že ačkoli akutní toxicita je nízká, chronická toxicita je velmi nebezpečná kvůli jejich perzistenci a bioakumulaci. Bylo prokázáno, že se hromadí v masu, mléce, vejcích nebo dokonce másle a rybách.

Důvodem, proč PCB vstoupily do potravinového řetězce, bylo jejich použití v silo a kravských povlacích, kde byly tyto toxiny přeneseny do krmiva pro dobytek a slepice. Po požití kontaminované potravy zvířata ohlásila bioakumulaci, tj. Špatné vylučování a hromadění toxinů v těle. Bylo prokázáno, že PCB jsou vylučovány mlékem, což je riziko pro budoucí generace. Jsou to prověřené karcinogeny, které napadají hlavně játra, pankreas a imunitní systém.

DDT

Tento úžasný objev opravdu nadchl mnoho lidí; Koneckonců, zabil hmyz a byl zdravý zároveň! Opak je však pravdou; výzkum opět ukázal, že DDT je ​​skvělý insekticid, ale má škodlivé účinky na přírodu a člověka.

Je silně bioakumulativní, uložený v rostlinách, odkud se dostává do těl malých savců a od nich k dravcům, kteří tvoří vrchol potravinové pyramidy. Lidské tělo dostává tuto chemikálii do svých útrob požitím zamořeného masa, zeleniny a vody. DDT je ​​prokázaný karcinogen a narušuje hormonální systém.