Pokud někoho uvidíte s červenou šňůrkou na ruce zpozorněte! Znamená to totiž ...

0
(0)

Dalibor , 19. 02. 2020

Víte, proč někteří lidé nosí červený provázek na levém zápěstí? Rozhodně nejde o módní výstřelek. Tento červený náramek má mnohem hlubší význam, protože jeho podstata vychází z prastarého mystického židovského učení - kabaly.

Před čím vším vás tedy může tato červená šňůrka, kterou si uvážete na levé ruce, ochránit?

Šílenství po červených šňůrkách odstartovala Madonna
Před několika lety se s červenou šňůrkou na levém zápěstí začala pravidelně ukazovat zpěvačka Madonna. Všichni si tehdy lámali hlavu, o co jde. Právě tato zpěvačka odstartovala doslova "šílenství" po červených šňůrkách, které začaly nosit celebrity i běžní lidé.

Jenže červené náramky na levých zápěstích tu byly už dávno před Madonnou, neboť již dříve lidé věřili v jejich zázračnou moc.

Proč nosit červený náramek na levé ruce

Uvázání červené šňůrky na levé ruce má svůj význam. Prastaré mystické židovské učení kabala říká, že právě do levé strany našeho těla pronikají negativní energie okolního světa. O levé ruce se tedy hovoří v tom smyslu, že jde o "ruku příjemce".

Právě červený náramek na levé ruce má blokovat veškerou negativní energii a karmu, která se na nás hrne zvenčí. Pokud tedy věříte v moc červené tkaničky, může to být pro vás takový talisman, který vás bude chránit před zlem, závistí a další negativní energií, která by k vám mohla proniknout od lidí kolem vás.

Víte, že někteří lidé nosí červenou nit i na pravé ruce. V tom případě "neodháňa zlé duchy", podle zákona kabaly si spíše chtějí přilákat bohatství, úspěch a duševní pohodu.

Červená barva a její význam

Proč musí mít vlněná nitka, provázek nebo náramek zrovna červenou barvu? Červená je energií Slunce a života. Kromě toho, že vás ochrání před okolní negativní energií a karmou, tomu, kdo ji nosí na levé ruce, dokáže prý zahnat černé myšlenky a ochránit jeho samotného před sklony k nedobré chování (závisti, negativním myšlenkám aj.).

Jelikož původ tohoto zvyku najdeme v Jeruzalémě, červené niti se říká také Jeruzalémská nit nebo Kabbalah náramek.

V těchto končinách bylo již za dávných časů mezi vyznavači kabaly zvykem, že se narozenému dítěti vázal na ruku právě červený náramek, který ho měl ochránit před vším zlým zvenčí.

👍 Tento návod je užitečný