Naučte se opět něco nového: recept na dokonalou bábovku, kterou jste tímto způsobem ještě nedělali.

0
(0)

Dalibor , 12. 05. 2021

Očekáváte návštěvu nebo jen chcete udělat radost své rodině? Připravte lahodný dezert, který si zamilují všichni! Příprava této vláčné bábovky je snadná, navíc vám nezabere ani pět minut. Vyzkoušejte tento recept a přesvědčte se o jeho dokonalosti.

Dokonale připravený dezert

Každý moučník, který připravíte pro sebe a vaši rodinu třeba na víkend, by měl být vláčný, chutný a dostatečně sladký. Jedině tak si užijete chvíli pohody s lahodným šálkem kávy. Co budete potřebovat pro přípravu této bábovky?

  • 2 vejce
  • 250 ml mléka
  • 300 g cukru
  • 100 g másla
  • 300 g mouky
  • 4 šálky kakaa
  • 100 g vlašských ořechů
  • 10 g prášku do pečiva
  • vanilku
  • olej
  • moučkový cukr na ozdobu

Nejdříve smíchejte všechny tekuté ingredience

Aby vám vzniklo kvalitní a vláčné těsto, začněte s tekutými ingrediencemi. Do velké mísy klepněte dvě vejce a přidejte mléko a rozpuštěné máslo. Vše důkladně promíchejte. Jako další ingredienci zvolte krystalový cukr, který by se měl alespoň částečně v tekuté směsi rozpustit šleháním. Vznikne vám oslazená, tekutá hmota.

Do této hmoty přidejte mouku, kakao a prášek do pečiva. Všechny ingredience pečlivě rozmíchejte, nakonec přidejte i vanilku pro ochucení. Vlašské ořechy nakrájejte na malé kousky nebo rozemelte v mixéru. Přisypejte je do těsta a znovu důkladně promíchejte. Vznikne vám lehce tekuté těsto bez hrudek, které můžete připravit na pečení.

Připravte si formu na bábovku

Formu na bábovku důkladně vytřete olejem nebo jiným tukem. Jedině tak se vám bábovka nenalepí na stěny formy. Zapněte troubu na 180 °C a nechte ji rozehřát. Poté vložte těsto do formy a nechte těsto péct alespoň 25 minut, dokud nebude na povrchu dozlatova. Nakonec bábovku vyjměte z formy a vrchol posypejte moučkovým cukrem pro ozdobu.

Vaše rodina si na této bábovce moc pochutná a vám přitom příprava nezabere mnoho času.