Ořechové skořápky už nikdy nevyhazujte do koše. Zjistěte, co v sobě skrývají!

4.9
(52)

Tomáš , 04. 03. 2019

Všichni víme, jak užitečné jsou ořechy, kolik obsahují živin, energie a vitamínů. Co víte ale o ořechových skořápkách? Tyto věci jsme se naučili od starších, kteří je pečlivě sbírali na podzim a nikdy na ně nezapomněli.

Magické skořápky

Ořechové skořápky jsou chemicky neutrální biologické materiály, které nemají toxický účinek na lidské tělo a životní prostředí. Ale ve starověku věděli lidé o jejich užitečných vlastnostech, které používali k léčbě a prevenci různých onemocnění.

Kašel a nachlazení

Na podzim a v zimě je udržujte v ruce. Chřipky, příznaky podobné chřipce, kašel a závratě mohou přijít překvapivě rychle. Potřebujete skořápky z 12 ořechů, 500 ml vody a med. Umyjte skořápky, zalijte půl litrem vody a louhujte 12 hodin. Pokud chcete pít čaj, dejte připravené skořápky na sporák a vařte 5 minut, pak dostavte a přidejte med. Pijeme jako klasický čaj. Další alternativou je vařit skořápky z vlašských ořechů, aniž by došlo k rozbití ve vodě po dobu 30 minut a nechat 15 minut. Tento čaj je zvláště vhodný na kašel.

Krásná pleť

Pokud přidáte sekané ořechy do čistícího mýdla na obličej, dokonale vyčistí vaše póry, uklidní pokožku a perfektně odstraní make-up. 

Pro silné vlasy

Odvar ze skořápek se používá k umytí vlasů. Může obnovit sílu vlasů, zastavit padání a postupně vrátit barvu šedým vlasům. Je také dobré připravit si masku, kterou necháte na vlasech po dobu nejméně 20 minut.

Diabetes

V minulosti mnoho lidí užívalo pro cukrovku s použitím čaje z vlašských ořechů – ořechového čaje (3-4 šálky). Léčba byla opakována jednou za 6 týdnů. Ovocný čaj je nejen užitečný, ale i překvapivě chutný!

Bělení zubů

Vyčištěné skořápky přidané do zubní pasty dokonale odstraňují plak. Tento trik byl našim předkům dobře znám.