Rakovina je největší zlo, ale toto jsou nemoci, které jsou pro ženy HORŠÍ!

0
(0)

Tomáš , 16. 09. 2021

Rakovina platí za nejnebezpečnější onemocnění žen středního věku. Existuje však několik dalších nemocí, které jsou ještě daleko víc nebezpečné. Patří mezi ně například chronické onemocnění jater. Játra jsou orgán, který váže toxiny, jenž vstupují do těla. Je to velmi citlivý orgán a jeho stav zhoršuje především obezita, alkohol a kouření. Jako prevence se podstupují detoxikační kúry.

Onemocnění dýchacích cest

Za chronická onemocnění dolních cest dýchacích se dají považovat všechny nemoci, které jsou spojené se zhoršeným stavem plic. Onemocnění zhoršuje kouření. Většinou se nejedná o závažnou nemoc, ale u osob s oslabenou imunitou může vést k vážným problémům. Patří sem záněty dýchacích cest, bronchitida nebo zánět hrtanu a průdušnice.

Ve středním věku také nejčastěji dochází k rozvoji cukrovky. Cukrovka způsobuje problémy s ledvinami, zapříčiňuje inkontinenci, únavu a žízeň. Základem je v případě tohoto onemocnění prevence. Příčinou cukrovky je inzulinová rezistence, tedy stav, kdy má organismus sníženou citlivost vůči účinku inzulinu.

Cukrovka

Cukrovka je často spojovaná s obezitou, jelikož jí trpí až 90 % pacientů. Zdravý životní styl je nejúčinnější prevencí – konzumace kvalitních potravin, zařazení dostatečného množství zeleniny do jídelníčku, omezení příjmu rafinovaného cukru a přiměřená fyzická aktivita. Úbytek tělesné hmotnosti vede ke zvýšení citlivosti tkání na účinek inzulinu.

Ačkoliv se chřipka považuje za banalitu, pokud je neléčená, může vést k zápalu plic a následně i smrti. Zápal plic způsobují streptokoky, hemofily nebo stafylokoky, v některých případech ho ale mohou zapříčinit i nitrobuněčné bakterie, tedy chlamydie, mykoplazmata nebo rickettsie. V ještě vzácnějších případech ho mohou způsobit i viry, například chřipkový virus nebo viry herpes. Zápal plic se projevuje kašlem, zvýšenou tělesnou teplotou, tlakem nebo bolestí na hrudi a potížemi s dýcháním.