Nikdy neohřívejte těchto 7 potravin! Varování! Po ohřátí mohou člověka otrávit

0
(0)

Tomáš , 14. 12. 2018

Mnozí z nás jsou zvyklí ohřívat jídlo a jíst ho několikrát po sobě. Některé jídla jsou i po ohřátí stále stejná, ale jsou jídla, která po ohřátí našemu organismu škodí. Jsou lidé, kteří tyto jídla považují za zdraví nebezpečná.

Ohřívání jídla

Některá jídla ztrácejí po ohřátí svou výživovou hodnotu. Prozradíme vám, u kterých 7 potravin ento jev nastává a vy byste tyto potraviny ohřáté konzumovat neměli.

Špenát

Ohřívat špenát je skutečně zdraví nebezpečné, a proto byste to nikdy neměli dělat. Doporučuje se ho sníst ihned po jeho tepelné přípravě. Proč? Špenát totiž obsahuje vysoký podíl nitrátů, které se při ohřátí přetváří na dusitany. To znamená, že po ohřátí se špenát stane karcinogenním.

Celer

Celer se používá především při přípravě polévek. Obsahuje nitráty stejně jako špenát, takže při ohřátí se tyto nitráty přetváří na dusitany. Při ohřívání polévky je lepší z ní celer vyndat ven  a stejně tak i mrkev.

Červená řepa

Je dobře, že tato zelenina obsahuje nitráty, ale po ohřátí se stane značně nebezpečnou. Neměli byste ji nikdy ohřívat, protože je po ohřátí velmi škodlivá.

Brambory

Brambory skrývají mnoho užitečných vlastností, díky čemuž jsou velmi prospěšné, ale pokud je necháte den či dva stát a zchladnout, pak mohou tyto vlastnosti ztratit stejně tak jako výživovou hodnotu. Poté mohou být pro tělo velmi nebezpečné a už ne užitečné.

Vejce

Vejce mohou být smrtelně nebezpečná, pokud je vystavíte působení vysokých teplot a ohřejete je. Pokud se vejce přidají v průběhu přípravy, pak nebezpečná nejsou. Jedná se pouze o ohřívání smažených a vařených vajec.

Kuřecí maso

Pokud jíte kuře následující den po přípravě, pak je obzvláště nebezpečné. Můžete si přivodit i určité trávicí potíže, protože struktura proteinů se další den mění. To je velký problém, protože kuřecí maso obsahuje více proteinů než maso červené. Doporučuje se jíst kuřecí maso studené. Ale pokud jej musíte ohřát, pak jej ohřívejte dlouhou dobu při nízké teplotě.

Houby

Houby jsou pro ohřívání tou nejrizikovější potravinou. Doporučuje se je jíst ihned po přípravě. Pokud je jíte až další den, pak je jezte studené. Ohřívané houby mohou způsobit určité trávicí potíže a někdy i problémy se srdcem.

Musíte být opatrní na to, které zbylé potraviny ohříváte v troubě nebo v mikrovlnné troubě. Musíte si důkladně ověřit, že jídlo, které chcete ohřát, neobsahuje žádný z výše uvedených produktů. Pokud zvažujete ohřívání těchto potravin, stačí si uvědomit to, jak nebezpečné mohou pro vás následně být.

👍 Tento návod je užitečný