Nikdy nejezte vodní meloun, který má uvnitř tuto puklinu. Prozradíme vám důvod, proč tento meloun nejíst

0
(0)

Tomáš , 25. 07. 2019

Kromě příjemné vůně, osvěžující chuti a krásné barvy má meloun mnoho přínosů pro vaše zdraví. Ovoce, které může chránit váš kardiovaskulární systém a je také velmi silným diuretikem, které napomáhá odbourat přebytečnou vodu z těla ven. Meloun také pomáhá zlepšit vaše sexuální chutě a má podobné účinky jako Viagra.

Vodní meloun

Meloun je velmi bohatý na vitamíny C a A a také na blahodárné minerály, jako je draslík, fosfor, vápník nebo hořčík. I když je meloun pro zdraví velmi přínosný, ne každý je vhodný jíst. Pokud koupíte meloun, který má ve své dužině výraznou trhlinu, určitě byste ho jíst raději neměli.
Trhlina je totiž znamením, že meloun byl silně ošetřován chemickými přípravkami, které vašemu tělu mohou uškodit.

Trhliny v dužině melounu

Trhliny jsou způsobeny přítomností chemické látky zvané forchlorfenuron. Konkrétně chemického prášku, který se používá ke zrychlení růstu ovocných plodů. Pokud však tato látka vstoupí do vašeho těla, může způsobit rakovinu a neurologické poškození vašeho těla a nepříznivě může ovlivnit vaše celkové zdraví. 
To je zásadní důvod, proř tyto melouny s trhlinou nekonzumovat. Tato chemická látka je ve většině zemích zakázána, ale i přesto je tajně využvívána. 

Přínosy vodního melounu pro zdraví

Oči

Meloun obsahuje také velké množství beta-karotenu, který se v těle následně mění na vitamín A, který chrání vaše oči před poškozením a nemocemi.

Hubnutí

Meloun neobsahuje velké množství tuků a kalorií, ale namísto toho obsahuje velké množství živin a antioxidantů. Díky množství tekutin a skvělých látek, můžete díky melounu dosáhnout hubnutí.

Srdce

Podle odborných výzkumů, vodní meloun napomáhá zmenšit hromadění plaku v tepnách.  Pokud se tento plak nekontrolovaně hromadí, může způsobit infarkt.