Starý muž kupoval spousty lahví od piva, ale nepil ho. K čemu ho využíval všechny nadchlo.

0
(0)

Tomáš , 16. 09. 2021

Pivo je lahodný a velmi oblíbený nápoj. Přiměřená konzumace je dokonce považovaná za zdravou a prospěšnou. Zlepšuje například funkci ledvin, čímž zabraňuje tvorbě ledvinových kamenů, a obsahuje navíc důležité vitamíny. Má ale i další pozitivní účinky. Věděli jste například, že Americká chemická společnost zjistila, že chmel v pivu obsahuje prospěšné složky, které mohou zabránit rozvoji rakoviny?

Maso bude křehké a šťavnaté

Vlastnosti piva určitě oceníte i v kuchyni, a to především při vaření masa. Samotné pivo sice masu na chuti nijak významně nepřidá, pokud ho ale nasolíte a následně necháte přes noc v pivní marinádě, rozdíl bude markantní. Maso bude měkčí, křehčí a šťavnatější. Vyzkoušejte to při další přípravě masa, budete příjemně překvapeni.

Pivo nechutná jen nám, lidem. S chutí si na něm smlsne i hmyz nebo slimáci. Toho můžete využít, pokud se třeba chystáte na grilovačku s přáteli a nechcete, aby vás obtěžovaly otravné vosy nebo mouchy. Nalijte do prázdné plastové lahve trochu piva a postavte ji poblíž místa, kde stolujete. Hmyz nalétá dovnitř, už se ale nebude moci dostat ven.

Past na vosy a slimáky

Co se týče slimáků, ty nejlépe nachytáte na plechovku nebo misku s trochou piva na dně. Umístěte tyto „pasti“ do zahrady, vůně piva slimáky přiláká a vaše úroda bude zachráněná. Pivo má dokonce i lešticí vlastnosti. Pokud máte doma měděné hrnce nebo jiné nádoby, na chvíli je namočte do piva a následně vyleštěte. Budou se lesknout jako nové.

Pivo je dobré i pro krásu. Pokud si chcete dopřát relaxační koupel, která z pokožky odstraní odumřelé buňky, rozzáří ji a zkrásní, napusťte vanu příjemně teplou vodou a vmíchejte do ní litr piva. Na 20–30 minut se do této lázně ponořte. Pivo můžete použít i jako výživu na vlasy. Naneste trochu na suché vlasy, nechte chvíli působit a poté důkladně opláchněte. Vlasy budou zdravější a zářivější.