Tip na snídani: nebesky nadýchaná vajíčka. Takhle jste vajíčka ještě určitě nedělali. Jsou vynikající.

0
(0)

Dalibor , 17. 02. 2021

Míchaná vejce jsou klasickou snídaní, kterou si dají jednou za týden snad všichni. Míchaná vejce se dají udělat na mnoho způsobů, stačí do nich přidat cibuli, uzeninu, zelené bylinky nebo kousky klobásy.

Pokud chcete míchaná vejce ozvláštnit, zkuste tento recept

Možná si myslíte, že míchaná vejce jsou jen jedna. Jestli ale chcete potěšit rodinu novým kulinářským objevem, můžete zkusit právě tento recept. S takovým pokrmem z vajíček bude ráno plné chuti, ale také jemné. Uvidíte sami.

Vejce Orsini jsou vzdušná a lehká, skoro stejně jako suflé. Pokud si je uděláte jednou, už nikdy nebudete chtít snídat jinak. Na tento recept budete potřebovat:

  • 3 vejce
  • Čtvrt lžičky soli
  • 50 g másla

Celý proces přípravy míchaných vajec je také jednoduchý. Nejprve oddělte bílky od žloutků. Níže ve videu můžete vidět, jak se snadno bílky od žloutků oddělují. Nepotřebujete k tomu žádné speciální nástroje. Potom do bílků nasypte špetku soli a vyšlehejte je do tuhé pěny. Na plech položte pečicí papír, který potřete máslem. Lžíci poté naberte bílek z misky a položte ho na papír na pečení.

Do každého z kopečného bílku udělejte malou díru. Do jamky poté dejte vaječný žloutek. Plech vložte asi na 10 – 15 minut do předehřáté trouby na 180 stupňů. Vejce si můžete okořenit a dochutit podle vlastní chuti. Nakonec ochutnejte a můžete podávat. Připravit si na stůl kromě vajec můžete také hořčici nebo kečup, každý, jak kdo má rád. Někdo si k vejcím dává také čerstvé pečivo.

Míchaná vejce jsou nejrychlejší snídaní

Pokud nemáte po ránu času nazbyt, můžete si snadno udělat míchaná vajíčka. Navíc si je můžete připravit již večer, stačí je rozšlehat a poté uschovat do misky s víkem. Přidat si do nich můžete sušenou nebo čerstvou petrželku, přidat můžete i jiné koření.

Další variantou vajíček jsou vajíčka naměkko nebo natvrdo. Vejce naměkko se podávají v kalíšku, dávají se tam i se skořápkou a lžičkou se vejce vyjídá. Natvrdo se vajíčka vaří mnohem déle, nechají se vychladnout a poté se oloupou. Mohou se poté nakrájet na kolečka a položit na chléb namazaný máslem nebo je můžete jen tak přikusovat k pečivu.