Lék na cukrovku i na snížení cholesterolu v krvi? Připravte si léčivý odvar doma sami z běžně dostupných ingrediencí!

0
(0)

Tomáš , 26. 08. 2021

Ukázaly vaše krevní testy zvýšenou hladinu glukózy, triglyceridů nebo cholesterolu v krvi? Výsledky ještě automaticky nemusí znamenat smrt, ale je pravda, že cukrovka je závažné onemocnění, které souvisí s mnoha dalšími zdravotními obtížemi. Obdobně vysoký cholesterol v krvi je sice jen hodnota udávající hladinu nebezpečné látky v krvi, ale může vést k rozvinutí ischemické choroby srdeční nebo ateroskleróze. A jak snížit cukr i cholesterol efektivně za pomoci přírodních prostředků? Vyzkoušejte pít pravidelně léčivý odvar a už po týdnu zaznamenáte změnu!

Zásadní je změnit životní styl

Při diagnostice prediabetu nebo přímo cukrovky, při zjištění vysoké hladiny cholesterolu v krvi je nutné zamyslet se nad životním stylem, jakým žijete. Předně je nutné změnit jídelníček, vyřadit tučné a sladké pokrmy, průmyslově vyráběné potraviny, a naopak zařadit výživově hodnotné výrobky s vysokým obsahem vlákniny, přidat do stravy ovoce a zeleninu. Změny musí jít ruku v ruce se zvýšením pohybové aktivity, především chůze, ale je dobré zařadit také jízdu na kole, plavání nebo jiné aerobní aktivity. Důležité je dodržovat pevný denní režim s dostatkem spánku.

Inspirace v přírodě

Při vysokém cukru i cholesterolu v krvi je vhodné zařadit potraviny, které pozitivně působí na jejich snížení. Ty jsou také základem léčivého odvaru, který si můžete doma snadno připravit z dostupných, a především levných ingrediencí. Odvar, který je doporučován lidovými léčiteli pro snížení hladinu cukru, triglyceridů a cholesterolu v krvi, se jmenuje Boží požehnání.

Ingredience na přípravu odvaru „Boží požehnání“

Na přípravu léčivého odvaru si připravte:

  • hřebíček – 1 lžíce
  • skořice – 2 tyčinky
  • voda – 1,5 litru

Příprava a použití léčivého odvaru

Uvařte v hrnci vodu a přidejte hřebíček a skořici, směs dobře provařte během pár minut, poté sundejte z plotny. Nechte zchladnout, přelijte směs do sklenice a dejte na 24 hodin chladit. Výtažky z koření se během této doby propojí. Užívá se jedna sklenice každé ráno na lačno. Už po týdnu zaznamenáte první účinky, kdy se harmonizuje hladina glukózy v krvi, klesne množství triglyceridů i špatného cholesterolu.

Změna jídelníčku a životního stylu

Kromě sklenice přírodního odvaru je nutné změnit jídelníček, do kterého je vhodné zařadit:

  • potraviny s nízkým glykemických indexem (celozrnné potraviny, avokádo, ořechy, ryby, luštěniny, batáty);
  • potraviny s vysokým obsahem vlákniny (ovoce, zelenina, obiloviny, luštěniny, brambory, lněné semínko, pšeničné klíčky);
  • potřebné minerály, jako jsou hořčík nebo chrom (avokádo, banány, luštěniny, ořechy, semínka, cereálie, listová zelenina);
  • jablečný ocet (2 lžíce denně, např. v zálivce zeleninového salátu);
  • ovoce, které snižuje hladinu cukru v krvi, jako jsou borůvky, jablka, grepy, citrony, pomeranče, třešně.