Rajčata, okurky i papriky budou růst jako diví. Stačí vám k tomu toto levné přírodní hnojivo.

0
(0)

Dalibor , 14. 05. 2021

Přestaňte kupovat různé druhy předražených hnojiv. I přes to, že se na některých z nich píše, že jsou univerzální, není tomu tak, vždycky se najdou rostliny, ke kterým toto hnojivo nalít nemůžete, jedná se zejména o specifické rostliny jako například brusinky či kanadské borůvky. Pokud tedy hledáte hnojivo, které bude přírodní, nebude předražené a opravdu se jím bude moci zalít celá zahrada, raději si vyrobte vlastní hnojivo založené zejména na kvasnicích. Bude vás to stát jen pár korun a trochu času, který budete muset vlastní výrobě věnovat.

Proč kvasnice

Pekařské kvasnice jsou velmi skvělou látkou, díky které rostlinky krásně porostou. Právě pekařské kvasnice mají obrovské množství rozmanitých živin, které potřebují všechny rostliny. Dobře narostlé rostlinky budou mít mnoho síly, kterou budou moci věnovat do kvetení a růstu chutných zdravých plodů nebo krásných voňavých květů. Zároveň je ale také dobré vědět, že kvasnice se skládají zejména z mikroorganismů hub, které mají rády teplo, a proto není dobré používat je v chladném počasí. Pokud se tedy rozhodnete hnojit právě přírodními pekařskými kvasnicemi, hnojte vždy pouze za pěkného počasí.

Příprava hnojiva z kvasnic

Příprava hnojiva vám sice zabere trochu času, ale získáte tím to nejlepší hnojivo pro své rostliny. Do vědra nalijte 5 litrů horké vody, ve které rozpustíte 1 kilogram kvasnic, pokud je nemáte k dispozici, můžete rozpustit stejné množství obyčejného chleba. 1 litr tohoto roztoku určeného k hnojení zřeďte 10 litry vody, nyní může být i studená, rozhodně nesmí být horká. Pak už stačí jen zalívat touto zálivkou všechny rostlinky, které na zahradě pěstujete. Pokud se rozhodnete využít suché kvasnice, lze to, ale je zde trochu jiný poměr surovin. V tomto případě použijte 10 gramů kvasnic a 2 polévkové lžíce cukru na 10 litrů teplé vody, ve které se suroviny lépe a dříve rozpustí.