Steré zažloutlé a páchnoucí utěrky jsou už minulostí. Díky této radě vypadají všechny moje utěrky jako nové.

0
(0)

Dalibor , 26. 02. 2021

Utěrka je kusem bavlněné látky, která pouhým pohledem není ničím zvláštním, ale dokážete si bez ní představit v kuchyni fungovat? Myslíme si, že by to nebylo ono. Slouží k mnoha užitečným věcem - utírá nádobí, často si do nich utíráme ruce, ale také sem tam s ní utřeme rozlité pití či čaj od dětí nebo s ní otřeme i rozlitou polévku a jiné potraviny. Již po pár dnech může takovou krásnou bílou či světlou utěrku zdobit několik nevzhledných fleků. Takové fleky bohužel nezmizí ani po vyprání při vysoké teplotě. Možná bude po vyprání čistá, ale rozhodně se tak nejeví.

Čisté utěrky jako nové

Máme pro vás tip, jak dokonale vyčistit vaše kuchyňské utěrky, které budou zářit čistotou, a navíc budou i vonět svěžestí, což mnoho utěrek, i když vypraných postrádá. Tímto způsobem zajistíte eliminaci všech bakterií a mikroorganismů. Inspirujte se tímto způsobem. Co budete potřebovat:

  • Hydrogenuhličitan sodný
  • Prací prášek
  • Alkohol
  • Horká voda

Využijte dva kýble. Do prvního kýblu nalijte dostatek horké vody, tak aby se ponořily všechny utěrky. Nyní přidejte jednu sklenici alkoholu, dvě sklenice pracího prášku a dvě polévkové lžíce jedlé sody. Takto přichystanou vodní lázeň pro utěrky promíchejte. Vložte utěrky do kýblu - pořádně je ponořte a odstavte. Nechte utěrky v kýblu přes celou noc. Celý tento proces provádějte v podvečer, protože bude potřeba za několik hodin po namočení utěrek vodu i s utěrkami promíchat a také je odrhnout o sobe, tak jako byste chtěli utěrkami o sebe odstranit skvrnu. Druhý den napusťte vodu do druhého kýblu a přehoďte mírně vyždímané utěrky do druhého kýblu. Nyní je mírně promáchněte v čisté vodě a umístěte je do pračky. Spusťte program na 60°C a vyperte. Pokud máte opravdu odolné skvrny, opakujte postup ještě jednou, ale jedna lázeň utěrkám většinou stačí.     

👍 Tento návod je užitečný