Které příznaky nás varují před infarktem? Tyto příznaky se objevují především u žen

0
(0)

Tomáš , 17. 06. 2019

Průběh srdečního infarktu se u žen a mužů v mnoha věcech liší. Vedlejší účinky srdečního ifarktu jsou na velmi základní úrovni mimořádné a mnoho žen nemá ponětí, že i třeba jen slabý infarkt právě prožily. Nejrozšířenějšími vedlejšími účinky, ke kterým dochází u obou pohlaví, jsou bolest na hrudníku, které jde do ruky, nicméně údajné „tiché“ příznaky infarktu se objevují u žen mnohem častěji.

Příznaky infarktu

Existuje několik zcela typických přízanků infarktu pro obě pohlaví jako je právě tíha na hrudníku, tlačící se do ruky. Mezi další určitě patří velká dušnost a celková slabost. 
V psoledních letech ale lékaři vypozorovali, že infarkt předhcázejí velmi tiché příznaky a to mnohem častěji u žen. Proto jsme se rozhodli vás varovat před těmito příznaky, abyste je neignorovali a včas pdochytili dzravotní problém. 

Paže, záda, krk nebo čelist

Tento druh utrpení se děje zejména u žen než u mužů. Větší část z nás předpokládá, že když dojde k srdečnímu infarktu, poznáme to zaručeně podle bolesti v levé části hrudi, ale to není pravidlem. Předtuchou infakrtu může být i bolest zad, zubů a krku. Bolest se může postupně rozvíjet, ale může se najednou projevit v těchto částech těla. Sdělte svému ošetřujícímu lékaři všechny překvapivé nebo nevysvětlené vedlejší příznaky, které se objevily na těle od břicha nahoru.

Studený pot

Pokud se jedná o pot, naznačující ryziko infarktu, jedná se o studený pot, který se objevuje především u nemocných lidí. Pokud se ale tento studený pot objeví v případě, že vás žádná nemoc netrápí, měli byste zpozornit. 

Bolest na hrudi

Jak jsme se již zmínili výše, bolest na hrudi je často vedlejším účinkem srdečního infarktu, nicméně u některých žen se toto utrpení může projevit nečekaným způsobem. Dámy vidí toto trápení jako tíhu, která se objeví na hrudníku, ale najednou s epohybuje do levé části těla a to především do ruky.

Žáladeční problémy

V některých případech se jednotlivci mylně domnívají, že se jedná o zažívací potíže, chřipku nebo žaludeční vředy. I v tomto případě ale musíme rozpoznat, zda se jedná o typickou bolest nebo o nepříjemný tlak, který se v oblasti břicha objevuje. 
”Cítíte se, že na vašem žaludku sedí slon," říká kardiolist Goldberg z pohotovostní kliniky v New Yorku.

Slabost

Několik žen, které infakrt prožily, prohlásilo, že se cítili velmi unavené a slabé. A to i přesto, že pouze seděly a nevyvíjeli žádnou aktivitu.
"Pacienti často svírá slabost. Často se jedná o slabost, že pouze cesta na záchod je velký a náročný výkon.”

Dušnost a nevolnost

V případě, že máte problémy s dýcháním bez zjevného důvodu, může to být srdeční infarkt. Zejména v případě, že k tomuto příznaku pozorujete ještě některý z dalších.

Pokud vy nebo ěnkod z vašich blízkých pociťuje tyto problémy, doporučuje vyhledat odbornou pomoc a předejít fatálním následkům jako je trvalé poškození zdraví enbo dokonce smrt.