Které potraviny z Polska jsou škodlivé? Čím se výrobci i dovozci provinili? Ministerstvo varuje zákazníky!

0
(0)

Tomáš , 14. 03. 2019

Polsko je známým výrobcem různých potravin, které se zaměřují nejen na místní trhy, ale také se zaměřují na náš trh. A jak ukázalo několik posledních případů, není to vždy dobrá kvalita a není vždy bezpečná. Bylo to již v minulosti. Dokonce i ministerstvo varovalo před řadou produktů, které mají problémy a neměly by se dostat na náš stůl vůbec. Co je to a co je nebezpečné na tomto jídle?

Best šunková delikatesa – Hovězí

Podíl masa v tomto produktu činil 31% u hovězího masa a 17% u vepřového masa. Výrobek tak měl téměř 50% masa. A jaká byla realita? Testy ukázaly, že to není ani 39 %.

Bluedino – Gouda

Ti, kteří si chtějí vychutnat sýr, by si měli vybrat jiný. Tato gauda měla také problémy se svým složením. Ve stylu, že obsah soli byl mnohem vyšší, než bylo uvedeno. To ovlivnilo nejen jeho chuť, ale i zdraví zákazníka.

Bluedino – Eidam

Další sýr od stejného výrobce, tentokrát v klasickém stylu Eidam. Nebyl problém se solí, ale bylo obtížné v množství sušiny v sýru. Jeho podíl byl zejména nižší než podíl balíčku.

Toppo – Sleďový salát

Každý, kdo by si chtěl vychutnat rybí salát, doporučujeme, aby se tomuto vyhnul. Důvodem je, že obsahuje ryby, ale mnohem méně, než by měla obsahovat. Každý vzorek měl odlišné výsledky, které se pohybovaly od 20 do 44 %.

Pikok – Párky pochoutkové

Ačkoliv byl produkt lákavý a delikátní, bylo nutné říci, že se to mohlo někomu zdát více slané. I když byl podíl masa naprosto v pořádku, mohlo by se říci, že množství soli bylo výrazně překročeno. O kolik se podíl liší v balení? Asi 31,4 procenta.

Sýpka – šlechtická

Toto je název výrobku, kterým je maso ve vlastní šťávě. Mělo by obsahovat 89% masa, což je docela dobrá hodnota. Ale realita byla jiná. Analýza ukázala, že jednotlivé podíly byly významně nižší. A pohybuje se od 69 do 74 %.

Kclassic – Tomato Ketchup Hot

Dokonce i tento kečup soukromé značky Kaufland padl do očí úřadů. Je to proto, že jeho složení nebylo to, co mělo být. Přitahoval ho fakt, že 100 gramů se vyrábí z 220 gramů rajčat. Ale jaká byla realita? Pro toto množství bylo použito pouze 152 gramů.

Werblinski – Konzerva s drůbežím masem

Čtení štítku na tomto masu, spotřebitel mohl vědět, že jeho podíl by měl být 59%. Není to moc, ale alespoň něco. Jak však test ukázal, ve skutečnosti jich bylo ještě méně než 48%.

Maestro – Kabanoski

To by mohl udělat kdokoliv, kdo by se o Kabanoski rád těšil, ale musel přiznat, že podíl masa v nich nebude stejný, jak je uvedeno na obalu. Jednalo se také o jeden z produktů, u nichž bylo jasně prokázáno, že maso bylo používáno méně než mělo.

Tesco – Wafers

Pokud si chcete vychutnat něco sladkého a vybrat si tento levný výrobek, můžete být zklamáni chutí, ale možná také můžete zdravotní problémy. Takže pokud jste alergický na arašídy, nejezte tuto sladkost, protože právě ty byly nalezeny v tomto produktu.

Taste Meat – Chalupářské vepřové maso

Každý, kdo si chtěl vychutnat maso a omylem se dostal na polici, měl ve skle něco navíc. Jak se ukázalo, v některých výrobcích byly kusy modré fólie, které se náhodně dostaly do směsi během výroby.
nula

Pilos – Sour Cream

Zejména by měl mít celkovou hmotnost balení 18%. Když ji však inspektoři koupili a poté provedli nezbytné zkoušky, ukázalo se, že tomu tak rozhodně není. Podle očekávání bylo množství tuku nižší a činilo pouze 16 procent.

Tesco – Mix of Herbs

Jméno nemusí být zcela jasné, co to je. Proto dokazujeme, že se jedná o bylinný čaj. V analýze bylo zjištěno, že kromě bylin, které měly být obsaženy, bylo zahrnuto něco navíc. A to je atropin a skopolamin. To znamená látky, které by v něm rozhodně neměly být.

👍 Tento návod je užitečný