Klíšťata tyto 3 věci odpuzují mouchy a droždí funguje proti komárům: Zapomeňte na drahé repelenty, toto funguje proti letní havěti!

0
(0)

Dalibor , 12. 07. 2020

Apla a hřebíček na mouchy a komáři

Nemám síťky a mouchy ani komáři doma nemáme, je to super a připravené za pár vteřin.

Celá léta jsem vyzkoušel vynikající domácí lék - v chalupě na zahradě: ve starší mělké misce, kterou používám pouze tímto způsobem, naliju celou láhev bílých Alp, naliju do ní 20-30 hřebíčků, necháme vyluhovat celé léto Alpa časem zhnědne (na tom nezáleží).

Během celého léta, co jezdíme na chatu jsou dveře otevřené a není tam žádný komár, ani moucha, dokonce ani osa, pokud náhodou vletí dovnitř, v okamžiku se z chatky vezmu kádě snadněji. Jednou za čas, pokud se alpa odpaří, dolijeme. Tento recept používám i doma, protože jsou tam prostory větší, než v zahrádkářské chatce, dávám jednu do každého pokoje. K upujem si na to velkou Alpu 1 litr a mám klid na celé léto. Je to rozhodně lepší než kupovat chemické repelenty do zásuvky, nebo používat jiná řešení. Je to netoxické a opravdu účinné. :-)

Bezedný repelent proti mouchám a komárům

Stará tvář, která funguje dodnes. Repelent dělám každý rok a fungovalo to pro mě i pro celou rodinu. Nebojte se použít i nejlevnější mátový šampon. Jeho vůně v kombinaci s octem je pro komáry velmi nepříjemná. :-)

Budeme potřebovat 

  • rostlinný olej
  • Ocet (9%)
  • Mátový šampon na vlasy

postup:

Smíchejte všechny ingredience ve stejném poměru a nalijte do stříkací láhve. Dostáváme bílou emulzi, která nám vydrží celou sezónu.

Jak používat? Jednoduše stříkejte velmi malé množství na exponované části těla. Nyní můžete zapomenout na nepříjemné bzučení kolem uší a bolestivé bodnutí. Už se vám nebudou líbit mouchy a komáři, naopak vás z dálky vyhnou. :-)

Bezedný repelent mé babičky

Tento repelent používám každý rok, také když ho chodí ven, dávám ho také dětem na zápěstí a kolem kotníků. Ověřil jsem to a je také vynikající pro ošetření malých škrábanců, uklidňuje se a je také ideální pro bolesti zubů. Za 1 euro máte mír po celou sezónu.

potřebujeme:

  • 30-40 ks hřebíčku
  • Kůru z jednoho citronu
  • 200 ml alpy nebo alkohol alespon 40%

Proti mouchám a i vosám zabírá tento trik

Chtěl bych se podělit o perfektní věc proti mouchám a vosám, nyní ji určitě použijete na začátku léta. Cvičím to každý rok a nemám ani síť na oknech. Mouchy a vosy se vám vyhnou.

Bodavý hmyz nemá rád rebarbora, ale také vadí jeho vůni - moje babička mě to naučila, a proto stále pěstuji rebarbora. Listy rebarbory jsou vynikající pro odpuzování. Jediné, co musíte udělat, je nalít vodu na asi 14 větších listů (je dobré roztrhat listy) a nechat ji vyluhovat (ve dvou litrech vody). Poté vložte stříkačku a použijte jako odpuzující prostředek. Mám na ruce láhev a na terase. Pamatujte, že rebarbory mohou být použity v receptech - ale pouze do konce června (dokud nejsou mladé).

Past na komáry - funguje uvnitř i venku

Tato past na pasti přitahuje mnohem více než vaše krev. Stačí dát na několik míst, například kolem terasy, nebo dokonce v bytě. Věřte, že komáři nemohou odolávat tomuto „dobrému“, ale z toho se nedostanou. Past z cukru nebo medu a kvasinek je účinná, protože uvolňuje oxid uhličitý fermentací a produkuje teplo, které přitahuje komáry.

potřebujeme:

  • 3 dl vody - asi 1 hrnek
  • ¼ hrnku hnědého cukru
  • 1/4 lžičky sušeného droždí (může být i čerstvé)
  • průhlednou dvoulitrovou pet láhev

Jak na to:

Nakrájejte láhev na polovinu. Dejte hnědý cukr do teplé vody a míchejte, dokud se nerozpustí. Nechte sladký roztok vychladnout a poté jej nalijte do dna láhve. Přidejte droždí, které není třeba míchat. Kvasinky produkují oxid uhličitý, který velmi přitahuje komáry. Vložte horní polovinu láhve dnem vzhůru. Pokud se nepřilepí k sobě, přilepte je k sobě. Zabalte dno láhve něčím černým nebo jej jednoduše natřete černou. Horní část zůstává volná. Celý trik spočívá v tom, že komáři se rádi schovávají na tmavých místech a zejména tam, kde cítí oxid uhličitý. Zvykl jsem si na dávkování směsi do více lahví.

Jak se zbavit komárů

Mnozí vyrážíte na procházky přírodou, nebo jen tak relaxujete na svých zahradách. Chci vám dát recept, který vás zbaví klíšťat, které vám mohou příjemné chvíle pořádně znepříjemnit. Já osobně to používám snad už více než deset let , a je to starý recept od jednoho myslivce. Mohu vám říci, že to funguje na 100%. Když to používám, nikdy jsem neměl klíštěte a nejdou na mě ani komáři ani ovády .

👍 Tento návod je užitečný