Kdy je nejlepší pít vodu s citrónem? Dá se zhubnout s vodou a citronem?

0
(0)

Tomáš , 08. 12. 2018

Známé osobnosti jako Jennifer Aniston nebo Gisele Bundchen milují vodu s citronem a to v jakékoli podobě. Studenou, vlažnou, dokonce i horkou. Voda s citronem má celkově ve světě velmi dobré reference a je populární. Slibuje zázraky, na které jsme se dnes rozhodli podívat i my.

Dokáže opravdu detoxikovat organismus, vyrovnat pH, podpořit trávení, zrychlit metabolismus a pomoci tak při hubnutí? Ano dokáže, ale.

Se sklenicí citrónové vody byste měli podle odborníků začínat den. Vypijte ho nalačno a dejte si pozor, aby voda nebyla příliš studená ani příliš horká. Ideální je vlažná, může být mírně teplá a dva plátky citronu v jednom poháru. Dehydratace metabolismus zpomaluje, hydratace naopak zrychluje. Proto vždy dbejte na to, abyste přijímali dostatek tekutin během dne. Zapomeňte však na džusy a sycené sladké nápoje.

Voda s citronem však není žádný zázračný nápoj. Neexistují žádné vědecké studie, které by potvrdily, že opravdu pomáhá při hubnutí. Citron dokonce neobsahuje ani tolik vitamínu C, jak si někteří myslí. Ženy by měly denně přijmout asi 75 miligramů vitamínu C. Citronová šťáva z jednoho citronu obsahuje přibližně 1 miligram.

Pokud si odvyknout kalorických nápojů, které jsou zbytečně přeslazené, citrónová voda je jistě tou správnou volbou. Dejte si však pozor na množství. Pokud jí vypijete hodně, můžete pociťovat pálení v žaludku, případně pálení žáhy. Rovněž může podráždit zubní sklovinu a dásně, proto ji pijte raději přes brčko.

Citronová voda tedy není detoxikační nápoj na hubnutí, jak to někteří prezentují. další mýtus, při kterém stačí jen zapojit zdravý rozum. Klidně ji pijte, během letních měsíců je ideální, ano, zrychluje i metabolismus a ano, je nejlepší nalačno. Pokud ale čekáte, že po týdnu budete lehčí o pár kilogramů jen díky tomu, musíme vás zklamat.

👍 Tento návod je užitečný