Každý si myslí, že tohle je zdravý nápoj, ukázalo se ale, že drasticky ničí štítnou žlázu. Proto byste se mu měli rozhodně vyvarovat

0
(0)

Dalibor , 12. 08. 2019

Naše babičky by nám naplácali, kdyby někdy zjistili nebo věděli co vůbec pijeme.

Divili by se, že zrovna sójové mléko má takové účinky?!

V současnosti je sójové mléko velmi populární, zejména mezi stoupenci zdravé výživy. V některých zemích tento není výrobek považován za mléko: v Číně, ho volají jednoduše kapalina, a v Německu – nápoj. Rostoucí popularita sójového mléka vyžaduje prohlásit 9 faktů o jeho škodlivosti pro tělo.

Jedovatý nápoj

Všichni vzájemně tvrdí, že kde je sója, tam je i GMO. Ve skutečnosti, až 99% bobů jsou geneticky modifikované, takže považovat tento produkt za organický, je nemožné.
Izolát sójového proteinu se připravuje za vysoké teploty, takže tento produkt je škodlivý pro lidské trávení.

Negativní vliv na ledviny a nervový systém má hliník, který se také nachází ve složení sójového výrobku. Sójové boby obsahují hemaglutinin – látku, která stimuluje srážení.

Fytová kyselina sóji zpomaluje vstřebávání železa, hořčíku, vápníku, zinku a mědi.

Přírodní toxiny v sóji ovlivňují hladinu estrogenů.

Pouze 2 šálky sójového mléka denně změní hladinu hormonů v těle.
Produkce hormonů štítné žlázy je blokována goitrogénom, který je přítomen v sojových bobech.


Mužům se nedoporučuje pít sojové mléko kvůli fytoestrogenum, které narušují funkci endokrinních disruptorů a může to způsobit neplodnost.


Omezte pití sojového mléka na minimum, nebo jej nepijte vůbec. Raději se zaměřte na přírodní mléka, jako je například kravské, které má mnoho výhod.