Již po 7 dnech poznáte účinky tohoto doma vyrobeného krému proti vráskám!

0
(0)

Dalibor , 13. 07. 2020

Jedna z mála spravedlivých věcí na světě je skutečnost, že všichni lidé stárnou a nikdo se tomuto procesu nevyhne. U každého člověka jsou tyto změny individuální, dochází k nim jak uvnitř těla, tak také na jeho povrchu. Nejvíce je to vidět na vlasech, které obvykle ztrácejí jak objem a sílu, tak i přirozenou barvu, a zejména na kůži.

Málokdo si uvědomuje, že kůže patří rovněž mezi orgány a u člověka se jedná dokonce o orgán největší, který má plochu přibližně od 1, 5 až po téměř 2 m2. Kůže s přibývajícími léty ztrácí na své síle a elasticitě, objevují se na ní různé skvrnky a po celém těle a zejména na obličeji se tvoří a prohlubují vrásky.

Na tvorbu vrásek má kromě přirozených procesů stárnutí vliv také mnoho vnějších faktorů spojených s prostředím, v němž lidé žijí. Jedná se zejména o stres, který se bohužel stal součástí našeho každodenního života, nezdravou stravu a také znečištěné životní prostředí.

Jak na domácí recept proti vráskám

To, že se nám tvoří vrásky, však neznamená, že tento proces nemůžeme zpomalit. Na trhu existuje řada kosmetických přípravků, od sér až po krémy, ale pomocí jednoduchého receptu si můžete účinný krém proti vráskám připravit doma, a to ze zcela přírodních ingrediencí.

Pro výrobu krému budete potřebovat:

  • 2 polévkové lžíce vazelíny
  • 1 polévkovou lžíci mandlového nebo olivového oleje
  • 1 polévkovou lžíci medu, a
  • 1 syrový vaječný žloutek.

Postup přípravy je jednoduchý. Nejprve rozehřejte vazelínu (pokud budete používat mikrovlnou troubu, stačí přibližně 20 sekund) a přidejte všechny ostatní ingredience, tedy olej, med a žloutek. Vše dobře promíchejte, až se všechny součásti propojí, a poté krém přelejte do menší nádobky.

Jak krém správně používat, aby co nejvíce působil

Krém se doporučuje samozřejmě používat pravidelně, aby byly výsledky co nejlepší, a to tak, že si krém lehce vmasírujete do pokožky a po zhruba půlhodině působení jej setřete navlhčeným ručníkem.

Krém je vhodné skladovat v chladu, nejlépe v ledničce. Používat ho můžete denně, a to jako denní i noční krém, kdy se doporučuje jeho aplikace přibližně dvě hodiny před spánkem, aby jej pokožka mohla řádně vstřebat.