Dagmar 42: každý den už více jak půl roku jím 2 vejce denně. Radím toto každému, kdo chce pomoci svému zdraví.

0
(0)

Dalibor , 26. 02. 2021

Vejce jsou jednou z hlavních potravin lidstva již po staletí. Určitě víte, že se jedná o velmi zdravou ingrediencí, se kterou do svého těla doplníte mnoho živin. Navíc nejsou vejce ani tolik kalorická a jejich pořizovací hodnota není drahá.

Zařaďte do svého jídelníčku více vajec

Vaříte si často vaječné omelety nebo míchaná vejce k snídani? Pak věřte, že nikdy není vajec moc! Zařaďte vařené vejce i do ostatních pokrmů během dne a posuňte svou úroveň zdraví zase o stupínek výš. Vědci uvádějí, že velkou změnu ve svém zdraví poznáte, pokud budete jíst dvě vařená vejce denně.

Pořizovací cena vajec není tak drahá, aby si ji každý z nás nemohl dovolit. Vajíčka se dokonce doporučují i pro ty, kteří se snaží redukovat svou váhu. Vejce má totiž pouhých 85 kalorií a díky konzumaci doplníte mnoho složek důležitých pro lidské zdraví.

Vejce jsou přirozeným posilovačem imunity

K posílení imunity pomáhá vejce díky vysokému obsahu selenu. Jeho obsah dokáže doplnit čtvrtinu denní potřeby těla. Díky konzumaci vajec se také zbavíte a zabráníte ukládání tuků na stěnách tepen. Vejce zvýší hladinu dobrého cholesterolu, který chrání vaše zdraví, zejména v oblasti cév a srdce.

Vejce obsahují mimo jiné i vitamin B. Ten dodává tělu dostatek energie pro celý produktivní den a zvýšit tak vaši aktivitu na maximum. Tuto informaci moc dobře znají vrcholoví sportovci a rádi konzumují vejce před samotnou sportovní aktivitou. Využijte tuto schopnosti i vy pro vaše denní úkoly.

Díky vitaminu B také posílíte svůj celkový nervový systém a podpoříte dokonce svou krásu. Tento vitamin totiž pomáhá ke zdravým a krásným vlasům i nehtům. I z toho důvodu vejce do svého jídelníčku zahrnují i ženy, které dbají o svůj vzhled.

Vejce mají málo kalorií, přitom vám dodají pocit sytosti i mnoho energie. Zdá se, že tato ingredience je skvělým prvkem ve vašem dietním jídelníčku. Pokud tedy plánujete zhubnout, určitě se zaměřte na konzumaci vajec.

👍 Tento návod je užitečný