Zde jsou ingredience potřebné ke šťávě, která vás zbaví bolestí kloubů. Opravdu účinné.

0
(0)

Dalibor , 21. 09. 2020

Účelem tohoto článku je představit vám příznivé účinky přírodních pomocníků při bolestech kostí a také recept na šťávu ze zelí, která nejen zmírňuje bolest, ale dokonce urychluje hojení fraktur.

Zelnou šťávu lze doporučit nejen lidem po zlomeninách kosti, ale také pacientům trpícím osteoartrózou, osteoporózou, artritidou nebo revmatismem. Velice vhodná je také pro aktivní sportovce a děti, u kterých stále probíhají růstové procesy.

Tajemstvím úspěchu šťávy ze zelí je zejména vitamín K a vápník, které přispívají ke zmírnění bolestí souvisejících se sportem, růstem a také výše uvedenými onemocněními.

Ingredience potřebné k přípravě zelné šťávy

Abyste si tuto účinnou šťávu ze zelí mohli připravit, budete potřebovat

· samozřejmě zelí, a to 2 zelné listy

· 2 jablka, a

· šťávu z 1 pomeranče, kterou můžete případně nahradit sklenicí vody.

Postup přípravy a užívání

Zelné listy i jablko dobře omyjte, z jablek odstraňte stopku a jádřinec a vše nakrájejte na menší kousky. Přidejte pomerančovou šťávu nebo vodu a vše důkladně rozmixujte. Pokud se vám zdá, že je šťáva příliš silná nebo hustá, rozřeďte ji malým množstvím vody.

Abyste dosáhli co nejlepšího účinku této šťávy, doporučuje se konzumovat ji dvakrát denně.

Další přírodní formy pomoci při bolestech kostí

Jablečný ocet má jedinečné složení, obsahuje draslík, fosfor, hořčík a vápník. Pokud jde o způsoby užívání, můžete jej buďto pít nebo jej můžete využít při teplých obkladech na postižená místa.

Ke zmírnění bolestí kostí můžete použít také obklady, a to jak výše zmínění teplé, tak i studené. Teplé obklady jsou ideální pro snížení bolestivosti kloubů, studené obklady naproti tomu pomáhají při bolestech, které jsou následkem zánětu.

Pokud vás trápí bolesti kostí, můžete si sami pomoci také úpravou jídelníčku. Je třeba dbát na to, aby strava byla zdravá a co nejpestřejší. Z potravin, kterým je zapotřebí se vyhnout, lze uvést zejména rafinovaný cukr, mouku a také živočišné tuky. Do jídelníčku je naopak potřeba zařadit z ovoce zejména meloun a ananas, a z dalších potravin například celer, rajčata, česnek a také amarant a quinou.

Velké oblibě se zvlášť v poslední době těší zázvorový čaj, který má řadu pozitivních účinků na zdraví člověka. Pokud jde o bolesti kostí, obzvláště kloubů, jistě oceníte analgetické účinky tohoto silného nápoje.

Výše popsané přírodní metody sloužící ke zmírnění bolestivosti kostí byste měli vždy konzultovat se svým lékařem, který má přehled o vaší celkové zdravotní situaci a může vám doporučit ten nejvhodnější doplněk.

👍 Tento návod je užitečný