Jak si vyčistit ledviny a krev v těle? S detoxem pomohou tyto 4 nápoje!

0
(0)

Dalibor , 11. 07. 2020

Jak očistit organismus od toxinů, které se usazují v těle a mohou způsobit vážné onemocnění nebo započít zhoubné bujení? Přijímáním tekutin a běžné stravy se spolu s potřebnými látkami dostávají do těla také takové, které nechceme. Jedná s o různé druhy toxinů, pesticidů, chemikálií, těžkých kovů nebo škodlivin z nezdravých potravin, alkoholu nebo kouření. Jak se snadno, a hlavně přirozenou cestou těchto látek zbavit? Tělo samotné se některých látek samo zbavit umí, s těmi ostatními si poradí 4 nápoje, které pomohou vyčistit ledviny i krevní oběh!

#1 Nápoj s jablečným octem

Pro přípravu nápoje s jablečným octem, který dokáže vyplavit škodliviny z ledvin i krve, jsou potřeba ještě čerstvé citrony a pramenitá voda. Připravte si z ingrediencí nápoj a pijte po dobu 4 dnů, během kterých se vyplaví toxiny z těla.

#2 Brusinková šťáva

Brusinky mají vysoký podíl vitamínů A, E a C, také minerálů a antioxidantů. Právě ty jsou hlavními bojovníky proti rakovinnému bujení. Brusinky navíc kladně působí na ledviny a pomáhají v odstraňování ledvinových kamenů, také zabraňují ledvinovým infekcím. Šťávu si připravte z čerstvých brusinek, neošetřených cukrem nebo konzervačními látkami.

#3 Řepný džus

Červená řepa patří doslova a do písmene mezi superpotraviny. Je nabitá vitamíny, navíc obsahuje velkou dávku draslíku, který pomáhá snižovat hypertenzi, současně eliminuje toxiny a kyselinu močovou. Ostatní antioxidanty, hlavně betain, účinně čistí ledviny od vápenatých usazenin. Džus si připravte z čerstvé řepy pomocí odšťavňovače.

#4 Citronová šťáva

Jak se vyhnout ledvinovým kamenům? Citrony jsou ideálním ovocem pro očistu ledvin. Pijte vysoce koncentrovanou šťávu z 5 vymačkaných citronů do 1 litru vody během celého dne, první sklenici však vypijte hned ráno na lačno. Díky tomu dojde nejen k očistě těla, ale celý den se bude cítit svěží!