Jak se zbavit myší z vaší domácnosti? Poradíme vám efektivní způsoby.

0
(0)

Dalibor , 13. 05. 2021

Myši v domácnosti nikdo nechce. Takové malé stvoření je považováno za škůdce a může přenášet až dvě stě chorob. Celkově je jedno, jestli žijete u lesa, pole, na samotě nebo u města. Myši se k vám domů, na půdu či do sklepa dostanou jednoduchým způsobem. Dokážou vylézt po fasádě domu či skulinkou u sklepa. Pokud jsou myši ve sklepě, je to ještě únosné, ale pokud se dostanou například do kuchyně či do spíže, je to malér. Pokud jste si všimli, že máte v domě myši či dokonce krysy, jednejte okamžitě. Nezapomínejte, že se myši nejčastěji drží ve vlhkém a tmavém místě. Nebo tam, kde jsou potravinové zásoby, odpadky, staré nepoužívané hadry a tak dále. Jsou to místa, kde myši mohou najít teplo, ale i potravu, proto se k nám do domů ukrývají především před začínající zimou. 

Proveďte řádný úklid kolem vašeho domu i v domě

Nejlepším řešením je preventivní opatření, to je totiž jednodušší než samotné řešení problému. Pokud víte, že máte odkrytou kanalizaci či nějakou jinou rouru, kudy by myši mohly vlézt, zabezpečte ji. Pokud máte ve sklepě nějaké obiloviny nebo jiné zásoby v pytlích, rozhodně je dejte do plastových kýblů či jiných nádob a zavřete je víkem. To stejné platí pro úklid. Všude ukliďte, odstraňte staré hadry a pohybujte se v celém domě. 

Kuchyně musí zářit čistotou

Myši přímo milují mouky a jiné zásoby. Snažte se spíž, ale i veškeré skříně či skříňky udržovat čisté a uklizené. Zásoby ukládejte ve vzduchotěsných nádobách. Dávejte si pozor i na otevřená okna či větrací šachtu. I tudy myši rády lezou. Udržujte podlahu bez zbytků. 

Zkontrolujte otvory, ale i různé netěsnosti

Myslete na to, že myši jsou malé a protáhnou se i tou nejmenší skulinkou. Většinou se jedná o skuliny na půdě, ve sklepě a tak dále. Prohlédněte celý dům a každou díru zadělejte. Nezapomínejte ani na půdu a zvláště, když máte podkroví. Myši rády hryžou zateplení a staví si zde hnízda. 

Okna a dveře

Myši se k vám do domu nejčastěji dostanou skrze díry či otevřená okna ve sklepě, ale mohou také vejít otevřeným oknem. Zeď domu pro ně není žádnou překážkou. Doporučujeme, abyste si pořídili kvalitní sítě do oken nebo nejlépe rolety. Pokud bydlíte u pole či lesa, rozhodně o této záležitosti popřemýšlejte.

Jed

Nejlepším řešením, jak eliminovat výskyt a množení myší, je umístění otráveného obilí tam, kde se hlodavci vyskytují. Takové obilí nebo jiný jed koupíte v domácích potřebách nebo v drogeriích. Můžete si ho zkusit vyrobit z mouky, sádry, čpavku, pepřového oleje, jedlé sody a tak dále. A jako poslední možnost je elektrická krabička, která vydává silně pískavé zvuky. Tyto zvuky slyší jen myši, lidé je neslyší. Jedná se o efektivní a nesmrtelný způsob, jak odlákat myši. Nastražit, můžete i pastičky na myši s návnadou.